Classic kirkasti viime vuoden hopeansa cup-mestaruudella – seuralla oli tuplajuhlat salibandyssa

Petteri Nykky johdatti Classicin cup-mestariksi, Lassi Vänttinen teki joukkueensa avausmaalin.

Petteri Nykky johdatti Classicin cup-mestariksi, Lassi Vänttinen teki joukkueensa avausmaalin. (Kuva AOP)

Tampereen Classic juhli sekä naisten että miesten Suomen Cupin mestaruutta.

SALIBANDY Salibandyliigan mestari Classic nappasi kuluvan kauden ensimmäisen pokaalinsa kotikentällään Tampere Areenalla kaataessaan TEHO Sport Suomen Cupin finaalissa Loviisan Torin 9–2. Suomen Cupin voitto on Classicin miehille kaikkiaan kolmas.

– Alkuun kulutettiin turhaa energiaa, vaikka ei kuitenkaan karvattu kunnolla ja saatettiin olla luulotautisia, näki Classic-luotsi Petteri Nykky.

Kolmannessa erässä joukkue teki taktisen muutoksen, joka tuntui toimivan.

– Ei juostu itseämme puhki, vaan puolustettiin alempaa. Siinä kohdin alkoi näkyä, ettei vastustajalla ollut enää eväitä kiinnisaamiseen. Pelasimme myös kolmella kentällä pitkään.

Tampereelle matkustaneiden faniensa kantama Loviisa taisteli alusta asti mallikelpoisesti ja pystyi luomaan myös tilanteita, mutta ennen kaikkea altavastaajan huolimattomat syötöt avasivat ennakkosuosikille liikaa maalipaikkoja.

Classicin avausosuman sijoitti takayläkulmaan Lassi Vänttinen, toisen päätti nopean käännön kruunuksi Janne Lamminen ja kolmannen kiskaisi ylivoimalla kaukaa Mikko Leikkanen.

Toinen erä oli yllättäen huomattavasti tasaisempi, ja sen ensimmäisen maalin teki haastaja Tor, kun salibandylegenda Janne Tähkän poika Kasper Tähkä nosti maalin edestä lukemiksi 3–1.

Jussi Piha kasvatti eroa, mutta toisen erän vei lopulta Tor osuttuaan vielä uudelleen. Classicin puolustaja Janne Lamminen loukkasi itseään laitatilanteessa, josta erotuomarit olivat viheltämässä hänelle jäähyä. Tor pelasi tilanteen loppuun, ja Teemu Karjalainen sijoitti vauhdista alakulmaan 4–2-kavennuksen.

Kolmannessa erässä materiaaliero alkoi väistämättä näkyä, ja Classic taituroi taululle vielä viisi maalia lisää. Tor ei toki antanut periksi missään vaiheessa ja alkoi jo viisi minuuttia ennen loppusummeria hakea aina tilaisuuden tullen kavennusta ilman maalivahtia.

Seuralla oli tuplajuhlat, sillä iltapäivällä Classicin naiset olivat kaataneet omassa cupfinaalissaan SB-Pron 7–3. Cupvoitto oli Classicin naisille jo kahdeksas. Maaleista kuusi laukoi Classicin ykkösviisikko, jota kapteeni Nina Rantala johti hattutempulla.

  • Lähde Salibandyliitto

Kommentoi Facebookissa