Classicista tuli salibandyn tuplamestari – finaalia seurasi lähes 10 000 katsojaa

Tampereen Classic vei salibandyn mestaruuden viimevuotiseen tapaan, myös seuran naiset ottivat SM-kultaa.

Tampereen Classic vei salibandyn mestaruuden vuonna 2017, myös seuran naiset ottivat SM-kultaa. (Kuva AOP)

Classic on salibandyn Suomen mestari 2016–2017 sekä miesten että naisten sarjoissa.

SALIBANDY Tampereen Classic uusi mestaruutensa kaatamalla tänään Superfinaalissa Helsingissä EräViikingit maalein 9–6. Vielä ottelun ensimmäinen erä oli paitsi värikäs myös tasainen, sillä molemmat joukkueet kävivät johdossa ennen kuin tauolle lähdettiin lukemissa 3–3.

Finaali ratkesi toisessa erässä, joka tamperelaisten tappavien vastaiskujen myötä päättyi peräti 5–1. Vielä erän puolivälissä EräViikinkien Jani Kukkola kavensi lukemiksi 5–4, mutta seuraavat minuutit ratkaisivat pelin. Classic teki jälleen eroa ja vuoden pelaajana palkittu Nico Salo kiemurteli läpi puolustuksen nostamaan lukemiksi jo 8–4.

EräViikingit kavensi päätöserässä kahdesti, mutta ei kyennyt edes kuudella viittä vastaan enää uhkaamaan Classicin voittoa, jota seurasi Hartwall Areenassa hieno yleisömäärä 9 512 henkeä.

Seuralla oli tuplajuhlat, sillä aiemmin tänään Classic vei myös naisten kultamitalit. Naisten joukkue on lajihistorian ylivoimaisin mestari, se voitti kauden 29 ottelusta jokaisen. Classicin naisjoukkue löi 5 587 katsojan edessä pelatussa Superfinaalissa Helsingissä SB-Pron 5–2.

Peli oli tunteikas erityisesti Classicin päävalmentajalle Katriina Saariselle, jolla todettiin helmikuussa syöpä. Kiitolliset pelaajat ympäröivät liikuttuneen valmentajansa ottelun päätyttyä.

Kommentoi Facebookissa