Colorado juhlii – Mikko Rantanen ja Artturi Lehkonen Stanley Cup -mestareita

Colorado Avalanche voitti Stanley Cup -mestaruuden 2022. (Kuva AOP)

Artturi Lehkonen ratkaisi voittomaalillaan Stanley Cupin Colorado Avalanchelle.

JÄÄKIEKKO Mikko Rantasen ja Artturi Lehkosen Colorado Avalanche saavutti sunnuntaina NHL:n Stanley Cup -mestaruuden. Colorado kukisti Tampa Bay Lightningin kuudennessa finaaliottelussa maalein 2-1 ja vei finaalisarjan nimiinsä otteluvoitoin 4-2.

Artturi Lehkonen teki mestaruuden ratkaisseen maalin. Hän maalasi Coloradon 2-1 -johtoon toisen erän lopulla.

Lehkosen maalissa oli tuuriakin mukana. Tähtipelaaja Nathan MacKinnon yritti syöttää toiseen suuntaan, mutta kiekko tulikin onnekkaasti Lehkoselle, joka laukoi häkkiin.

Avalanche, joka vuosina 1979-1995 toimi NHL:ssä Quebec Nordiquesina, voitti historian kolmannen mestaruutensa. Aiemmin seura oli nostellut kannua 1996 ja 2001.

Rantasesta ja Lehkosesta tuli puolestaan ensimmäiset suomalaiset Stanley Cup -mestarit viiteen vuoteen. Rantanen, on pelannut Coloradossa koko NHL-uransa ajan vuodesta 2015 lähtien. Lehkonen siirtyi seuraan tällä kaudella Montreal Canadiensista.

Kaksikkoa yhdistää Coloradon lisäksi se, että molemmat ovat TPS:n kasvatteja. He ovat myös ensimmäiset Stanley Cupin voittaneet TPS-kasvatit.

Tänä kesänä Stanley Cup tuotaneen Turkuun siis kahden pelaajan voimin. Viimeksi useampi kuin yksi suomalaispelaaja voitti Stanley Cupin 1990, kun Jari Kurri, Esa Tikkanen ja Reijo Ruotsalainen voittivat Stanley Cupin Edmonton Oilersissa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Tampa Bay Lightning voitti – suomalaiset Stanley Cup-juhlat saivat vielä odottaa

Kommentoi Facebookissa