Tampa Bay Lightning voitti – suomalaiset Stanley Cup-juhlat saivat vielä odottaa

Tampa Bay Lightning otti Stanley Cup -finaaleissa perjantaina pakkovoiton ja jatkaa taistelua mestaruudesta. (Kuva AOP)

Tampa Bay Lightning voitti Colorado Avalanchen maalein 3-2 ja kavensi finaalien otteluvoitot 2-3:een.

JÄÄKIEKKO Mikko Rantasen ja Artturi Lehkosen edustama Colorado Avalanche ei päässyt juhlimaan NHL:n Stanley Cup -mestaruutta kotihallissaan perjantaina. Selkä seinää vasten pelannut Tampa Bay Lightning kukisti Coloradon 3-2 ja kavensi otteluvoitot 2-3:een.

Ondrej Palat ratkaisi kamppailun ajassa 53.38. Tshekkilaituri on profiloitunut isojen osumien mieheksi. Hän teki jo uransa 12. voittomaalinsa NHL:n pudotuspeliotteluissa.

Coloradolla oli mahdollisuus varmistaa mestaruus kotiyleisönsä edessä. Suosikkina otteluun lähtenyt Avalanche oli kuitenkin jatkuvasti takaa-ajajana ja otteissaan Lightningia askeleen perässä.

Colorado nousi ottelussa kahdesti tappioasemasta tasoihin, mutta Palatin maalin jälkeen joukkue lannistui.

– Ei tämän pidä olla helppoa eikä se sitä ole. Tiesimme sen tänne tultaessa. Maalivahti Andrei Vasilevskilla oli taas hyvä ilta. Pelimme tuntui hyvältä ja pääsimme päätöserässä tasoihin, mutta sitten he saivat paikan, joka meni Kuempsin (maalivahti Darcy Kuemper) taakse, kommentoi Coloradon kapteeni Gabriel Landeskog NHL:n verkkosivuilla.

Seuraavaksi pelataan sunnuntaina Tampassa. Edelleenkin Lightning on pakkovoiton edessä Coloradon ollessa voiton päässä mestaruudesta. Landeskog yritti pyyhkiä tappion nopeasti mielestään.

– Tämä on mitä se on. Pudotuspeleissä on lyhyt muisti, ja se on se mitä aiomme tehdä.

Suomalaispelaaja ei ole juhlinut Stanley Cupia vuoden 2017 jälkeen. Mikäli Tampa Baý Lightning voittaavielä kaksi ottelua, ei suomalaispelaaja pääse nostelemaan kannuaan tänäkään kesänä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Mikko Rantanen ja Artturi Lehkonen voiton päässä Stanley Cupista

Kommentoi Facebookissa