Mikko Rantanen ja Artturi Lehkonen voiton päässä Stanley Cupista

Colorado Avalanche juhlii finaaliottelun voittoa Tampassa. (Kuva AOP)

Colorado Avalanche voitti Tampa Bay Lightningin keskiviikkona jatkoerässä maalein 3-2 ja johtaa Stanley Cupin finaalisarjaa otteluvoitoin 3-1.

JÄÄKIEKKO Colorado Avalanche voitti NHL:n Stanley Cupin neljännessä finaaliottelussa Tampa Bay Lightningin maalein 3-2. Voitto tiesi sitä, että Mikko Rantasen ja Artturi Lehkosen edustama Avalanche on voiton päässä Stanley Cup -mestaruudesta johtaessaan finaalisarjaa voitoin 3-1.

Tampassa pelatussa neljännessä finaalissa ratkaisu nähtiin ensimmäisessä jatkoerässä ajassa 72.02. Artturi Lehkonen syötti ja Nazem Kadri laukoi komealla yksilösuorituksellaan kiekon Lightning-vahti Andrei Vasilevskin taakse.

Kiekko jäi jumiin maalin kattoon. Pelaajilla ja katsojilla menikin muutama sekunti tajuta, että ottelu oli ratkennut.

Kadri oli ottelun yllätyssankari. Hän oli ollut sairastuvalla edellisen playoff-kierroksen toiseksi viimeisestä ottelusta lähtien. Hän sai lääkäriltä peliluvan vasta keskiviikkona ja tarina saikin upean päätöksen jatkoaikamaalilla.

Mikko Rantanen syötti Coloradon 1-1 -tasoitusmaalin. Samalla hän venytti pisteputkensa kahdeksan ottelun mittaiseksi.

Rantasen pudotuspelien pistesaldo on nyt 5+20=25. Hän on nyt Colorado Avalanchen, joka vuosina 1979-1995 oli Quebec Nordiques, kaikkien aikojen ykkönen yhden kauden syöttöpisteiden määrässä. Rantanen rikkoi slovakialaislegenda Peter Stastnyn nimissä olleen ennätyksen.

Yksin ennätys ei tosin Rantasen nimissä ole. Rantasen kanssa maalia syöttämässä ollut puolustaja Cale Makar kirjautti myös pudotuspelien 20. syöttöpisteensä ja jakaa nyt ennätystä Rantasen kanssa.

Makarin kauden saldo on nyt 7+20=27. Se on puolustajalta NHL-historian neljänneksi kovin lukema yhden kauden pudotuspeleissä.

Mestaruus on Avalanchelle seuraavassa ottelussa katkolla ja sillä on Stanley Cupiin kaksi ottelupalloa. Ensimmäinen tilaisuus Avalanchella on mestaruuteen perjantaina kotihallissaan.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Murskatappio Coloradolle – Mikko Rantasen seuraennätys laiha lohtu

Kommentoi Facebookissa