Dekkarikirjailija nukahti auton rattiin Espanjassa

Uuden dekkarinsa tapahtumapaikkoja tutkaillessaan Wexi Korhonen törmäsi taannoin Tampereella hamppuviljelmään.

Uuden dekkarinsa tapahtumapaikkoja tutkaillessaan Wexi Korhonen törmäsi taannoin Tampereella hamppuviljelmään. (Kuva Tapio Anttila)

Moottoritien kaide pysäytti rytinällä suomalaiskirjailijan muuttomatkan.

ONNETTOMUUS Dekkarikirjailija Wexi Korhonen karisti Suomen tomut jaloistaan ja muutti Espanjaan. Meno ei kuitenkaan sujunut ongelmitta, Wexi nukahti rattiin ja rysäytti moottoritien kaiteeseen.

– Ajoin auton kaiteeseen kun nukahdin rattiin vain vaivaiset 5 000 kilometriä ajettuani. Oikean puolen renkaat soikeana ja kylkivamma autoon. Minulle ei tullut mitään muuta kuin henkinen hiertymä, Fuengirolasta tavoitettu Wexi kertoo.

Vaikka fyysisiä vammoja ei aiheutunut, törmäys koetteli kuitenkin kirjailijan kassavaroja.

– Auton hinaaminen perille maksoi maltaita, dekkarikirjailija manailee.

Wexi Korhonen ajatteli pitää matalaa profiilia Espanjaan muuttonsa kanssa, mutta miestä on jo haastateltu sikäläisessä lehdessä ja radiossa.

– Minä nyt sitten saan hiukan julkisuutta täällä. Mikäpä siinä. Ehkä se nuorekas, rikas leski tulee paremmin kohdalle, Wexi Korhonen tuumii.

Korhoselta ilmestyi syksyllä Kari Salo -dekkarisarjan kahdeksas teos Pystyyn kuollut. Matkaako myös romaanihenkilö, yksityisetsivä Kari Salo ratkomaan rikoksia Espanjaan?

– Kari Salo seikkailee edelleen Suomessa ja Tampereella ja ehkä seuraavassa kirjassa myös vähän Ruotsissa ja Tanskassa, Wexi vihjaa.

Viime syksynä Päivän Lehti kertoi artikkelissaan Dekkarikirjailija haistoi hamppuviljelmän, kuinka kierrellessään Näsijärven rannoilla tutkimassa uuden romaaninsa mahdollista miljöötä, Wexi oli vainunnut tonttien väliseltä puistoalueelta huumeviljelmän.

Puutarhanhoitoa yleisellä paikalla harrastaneet yksityisyrittäjät olivat selvästi aikaansa seuraavia henkilöitä, sillä artikkelia seuraavana yönä kannabiskasvit oli käyty yön pimeydessä ja taskulamppujen vain vilkkuessa kaivamassa pois.

Kommentoi Facebookissa