Dekkarikirjailijalle sakot kunnianloukkauksesta – epäili henkilöä autonsa varastajaksi

– Ei tuo maailmanloppu ole, Wexi Korhonen kommentoi tuomiotaan. (Kuvituskuva Fotolia)

Rättisitikka varastettiin, kun mies makasi sairaalassa.

KUNNIANLOUKKAUS Dekkarikirjailija Veikko Wexi Korhonen on saanut sakot kahdesta kunnianloukkauksesta. Korhonen epäili Facebookissa, että eräs henkilö on varastanut hänen Citroen 2 CV -autonsa sillä aikaa kun hän makasi henkihieverissä Fuengirolassa.

Useita dekkareita kirjoittanut Wexi Korhonen asui muutama vuosi sitten Fuengirolassa. Siellä hän liukastui kylpyhuoneessa ja sai vakavan aivovamman iskettyään päänsä kylppärin kaakelilattiaan.

Hiukan toivuttuaan Korhonen palasi Tampereelle. Hän laittoi Facebookiin kaksi päivitystä, ja kirjoituksissa hän epäili erästä henkilöä auton varastajaksi. Varastajaksi epäilty henkilö teki rikosilmoituksen, ja syyttäjä nosti Korhosta vastaan syytteen kunnianloukkauksesta. Syyttäjän mukaan teko on ollut omiaan aiheuttamaan vahinkoa ja kärsimystä loukatulle.

– Olin kirjoitellut ilkeesti asianomistajasta, Wexi Korhonen sanoo.

Wexi Korhoselle rakas Citroen varastettiin, kun dekkaristi makasi sairaalassa Fuengirolassa. (Kuva Wexi Korhosen kotialbumi)

Pirkanmaan käräjäoikeus päätyi syyttäjän kannalle. Käräjien mukaan ei ole mitään näyttöä siitä, että autovarkaaksi väitetty henkilö olisi syyllistynyt tekoon. Oikeus tuomitsi Veikko Korhoselle 25 kappaletta 15 euron päiväsakkoja, eli maksettavaa tuli 375 euroa.

– Ei tuo maailmanloppu ole, Korhonen kommentoi tuomiotaan.

Dekkaristi Veikko Wexi Korhonen tunnetaan myös laskuvarjohyppääjänä. Hän on tarkkuushypyn moninkertainen Suomen ja Pohjoismaiden mestari. Takana on tuhansittain huimia laskuvarjohyppyjä. Niistä hän on selvinnyt ilman kolhuja. Kohtalokkaaksi koitui liukastuminen kylppärissä. Onnettomuus sitoi Wexin pyörätuoliin.

Lue myös: Dekkarikirjailijalle syyte kunnianloukkauksesta – tapauksen taustalla on varastettu rättisitikka

Kommentoi Facebookissa