Leijonat pääsee Tukholmassa MM95-vuosijuhliin

Kultaleijonat laulavat Maamme-laulua. (Kuva Jääkiekkoliitto)

Leijonat pelaa 2025 MM-kisoja vuodelta 1995 ikimuistoisessa Tukholman Globenissa.

JÄÄKIEKKO Leijonien unohtumaton ensimmäinen maailmanmestaruus täyttää ensi keväänä 30 vuotta. Torstaina varmistui, että 30-vuotisjuhlallisuuksia vietetään juuri arvoisessaan paikassa.

Suomi pelaa 2025 MM-turnauksen alkulohkonsa Tukholman Globenissa. Samalla areenalla 1995 Leijonat kaatoi MM-finaalissa Ruotsin 4-1.

Mestaruus poiki kansanjuhlan, joka tuskin koskaan unohtuu. Kaikkien pettymysten jälkeen kiekkokansalle tarjottiin viimeinkin täyttymyksen hetki.

Globenin juhlien jälkeen Suomi sai odottaa toista mestaruuttaan 16 vuotta. Sen jälkeen MM-kulta on voitettu 2019 ja 2022 sekä olympiakulta 2022.

Ruotsi on järjestänyt jääkiekon MM-kisat vuoden 1995 jälkeen kolmesti. Vuonna 2002 kisat järjestettiin Jönköpingissä, Karlstadtissa ja Göteborgissa.

Vuoden 2012 ja 2013 MM-kisat Ruotsi järjesti yhdessä Suomen kanssa. Kisat pelattiin Helsingissä ja Tukholmassa.

Leijonat pelasi Globenissa 2013 kaksi ottelua. Se hävisi välieräottelun Ruotsille ja pronssiottelun Yhdysvalloille. Pronssipelissä Leijonat hävisi rankkareilla.

Leijonat kohtaa alkulohkossaan Tukholmassa Ruotsin lisäksi Kanadan, Slovakian, Latvian, Itävallan, Ranskan ja Slovenian. Tanskan

Tanskan Herningissä pelattavassa lohkossa kiekkoilevat Tshekki, Sveitsi, Yhdysvallat, Saksa, Tanska, Norja, Kazakstan ja Unkari.

Mikäli Suomi ei sijoitu lohkossaan kahden parhaan joukkoon, mutta pääsee puolivälieriin, joutuu Leijonat tekemään pitkän puolivälieräreissun Herningiin. Välierät ja mitaliottelut pelataan Tukholmassa.

Lue myös: Jääkiekon MM-finalisteja ei huolittu NHL:n superturnaukseen

Kommentoi Facebookissa