Demokraattien presidenttiehdokkuus on kahden kauppa – nainen valittaisiin varapresidentiksi

Sekä Bernie Sandersin että Joe Bidenin tavoite on syöstä vallasta republikaaneja edustava Donald Trump.

Sekä Bernie Sandersin että Joe Bidenin tavoite on syöstä vallasta republikaaneja edustava Donald Trump. (Kuva AOP)

Yhdysvaltain demokraattipuolue hakee haastajaa presidentti Donald Trumpille.

USA:N PRESIDENTINVAALIT Yhdysvaltain demokraattipuolue etsii parhaillaan presidenttiehdokasta, jolla olisi parhaimmat mahdollisuudet voittaa Donald Trump. Kisa käydään kahden ehdokkaan välillä, sillä suosikkiasemastaan luopumaan joutunut Bernie Sanders, 78, ei osoittanut luovuttamisen merkkejä CNN:n järjestämässä vaaliväittelyssä.

Eniten valitsijamiesdelegaatteja on tällä hetkellä kerännyt kuitenkin entinen varapresidentti Joe Biden, 77. Biden on laskelmien mukaan koonnut nyt 890 delegaattia ja Sanders 736. Kaiken kaikkiaan delegaatteja on 3979 kappaletta, joten molemmat tarvitsevat vielä reilusti yli tuhat delegaattia voiton varmistamiseksi.

Bidenin mahdollisuudet paranivat huomattavasti, kun kilvasta luopuneet Pete Buttigieg, Michael Bloomberg, Beto O’Rourke, Amy Klobuchar sekä Kamala Harris ovat kertoneet kannattavansa puolueen maltillista suuntausta edustavaa Bidenia.

Vasemmistolaiseksi USA:n poliittisella kentällä katsotun Sandersin radikaalit mielipiteet ovat kiinnostaneet erityisesti nuoria. Nyt kisassa kositaan naisia.

– Jos minut valitaan presidentiksi, hallintoni tulee kuvastamaan maatamme ja sitoudun siihen, että tulen itse asiassa nimittämään naisen varapresidentikseni, Joe Biden lupasi televisioväittelyssä.

Asiaa tiedusteltiin myös Bernie Sandersilta, joka totesi toimivansa todennäköisesti samoin.

– Minulle asiassa ei ole kyse vain naisen nimittämisestä. Kyse on sen varmistamisesta, että meillä on edistyksellinen nainen ja sellaisia meillä on tarjolla. Joten olen erittäin vahvasti kallistumassa siihen suuntaan, Sanders muotoili.

Demokraattien puoluekokous pidetään 13.–16.7.2020, republikaanien 24. –27.8.2020. Republikaanien presidenttiehdokas on lähes täydellä varmuudella nykyinen presidentti Donald Trump, 73. Yhdysvaltain presidentinvaalit pidetään 3. marraskuuta 2020.

Lue myös: Donald Trump kieltää ulkomaalaisten matkustamisen Euroopasta Yhdysvaltoihin kuukaudeksi – rajoitus koskee myös Suomea

Kommentoi Facebookissa