Finnair leikkaa 90 prosenttia lennoistaan – kriittiset yhteydet Suomessa ja maailmalle ylläpidetään

Finnair operoi huhtikuun alusta lähtien toistaiseksi ainoastaan noin kahtakymmentä lentoreittiä.

Finnair operoi huhtikuun alusta lähtien toistaiseksi ainoastaan noin kahtakymmentä lentoreittiä. (Kuva Finnair)

Finnair ei voi lentää asiakkaita maailmalle, kun paluuyhteyttä ei voida varmistaa.

KORONAVIRUS Koronavirustilanne on vaikuttanut voimakkaasti lentomatkustukseen ja useat maat ovat asettaneet uusia rajoituksia matkustukseen. Finnair kommentoi tilanteen taloudellisia vaikutuksia pörssitiedotteessaan.

Finnair sopeuttaa lentämistään merkittävästi, ja vähentää kapasiteetistaan 90 prosenttia huhtikuun alusta lähtien siihen asti, kunnes tilanne parantuu. Finnair operoi huhtikuun alusta lähtien toistaiseksi ainoastaan noin kahtakymmentä lentoreittiä, joilla varmistetaan Suomelle tärkeimmät yhteydet sekä kriittinen lentorahti myös tässä poikkeuksellisessa tilanteessa.

Finnair aloittaa asteittaisen siirtymisen kohti rajattua liikenneohjelmaa välittömästi, ja peruu 16.-31.3. väliseltä ajalta verkostostaan arviolta 1500–2000 lentoa. Normaalisti Finnair operoi 110 lentoreittiä ja lentää noin 12 000 lentoa kuukaudessa, mutta kapasiteetin leikkaus laskee lentojen määrän arviolta 1600 lentoon kuukaudessa.

– Koronavirustilanne vaikuttaa lentomatkustukseen dramaattisesti, mutta haluamme tässäkin vaikeassa tilanteessa varmistaa yhteiskunnan toiminnan kannalta joidenkin kriittisten lentoyhteyksien ylläpidon. Seuraamme tilanteen kehittymistä tarkasti ja lisäämme reittejä ja vuoroja liikenneohjelmaamme kysynnän mukaan. Toivomme voivamme palata normaaliin operointiin mahdollisimman pian koronavirustilanteen laannuttua, sanoo Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner.

Manner toteaa myös, että Finnair ei voi lentää asiakkaita maailmalle, kun nopeasti muuttuvassa tilanteessa ei voida varmistaa paluuyhteyttä.

Finnair operoi 1.4.2020 lähtien ainoastaan alla lueteltuihin kohteisiin rajoitetulla viikkovuoromäärällä, edellyttäen että viranomaiset eivät aseta uusia matkustusrajoituksia. Lennot kaikilta muilta reiteiltä perutaan.

Kotimaa: 

Kuopio

Maarianhamina

Oulu

Rovaniemi

Pääsiäisen ympärillä Finnair lentää kuitenkin myös seuraaviin kohteisiin: Ivalo, Kittilä, Kuusamo

Eurooppa: 

Amsterdam

Berliini

Bryssel

Frankfurt

Lontoo

München

Pariisi

Tukholma

Zurich

Finnair aikoo lentää myös Kööpenhaminaan, Osloon, Moskovaan, Pietariin, Riikaan ja Tallinnaan näiden kohteiden matkustusrajoitteiden päätyttyä.

Kaukolennot: 

Tokio

Peruttavat lennot näkyvät Finnairin järjestelmissä vaiheittain, ja tässä vaiheessa Finnair peruu lentoja järjestelmistään kesäkuun loppuun asti. Matkanjärjestäjien lentoja koskevat päätökset tehdään yhdessä matkanjärjestäjien kanssa. Aurinkomatkat ja muut matkanjärjestäjät viestivät sitten mahdollisista muutoksista asiakkailleen.

Asiakkaat voivat siirtää matkustustaan eteenpäin itse Varaukseni-palvelussa Finnairin verkkosivuilla siihen saakka, kunnes lento on peruttu Finnairin järjestelmistä ja asiakas on saanut viestin peruutuksesta. Jos asiakkaan varaus on tehty matkatoimiston kautta, tulee hänen olla yhteydessä suoraan matkatoimistoon.

Finnair seuraa koronavirustilanteen kehittymistä ja sen vaikutusta lentojen kysyntään. Yhtiö on valmis lisäämään kapasiteettiaan nopeasti tilanteen parantuessa.

Lue myös: Koronavirus saa maat sulkemaan rajojaan – Viroon ei pääse kohta ulkomaalaisia ja poikkeustila voimaan myös Kanariansaarilla

Kommentoi Facebookissa