Koronavirus saa maat sulkemaan rajojaan – Viroon ei pääse kohta ulkomaalaisia ja poikkeustila voimaan myös Kanariansaarilla

Moni matkailija voi joutua jäämään matkakohteeseen, kunnes lentoliikenne jälleen käynnistyy.

Moni matkailija voi joutua jäämään matkakohteeseen, kunnes lentoliikenne jälleen käynnistyy. (Kuva Fotolia)

Ulkoministeriö pyytää nyt välttämään matkustamista kaikkiin maihin.

KORONAVIRUS Koronaviruspandemia vaikuttaa matkailuun nyt ennennäkemättömällä tavalla. Useat maat sulkevat rajojaan ja asettavat rajoituksia liikkumiseen maan sisällä. Suomesta saapuvia asetetaan monissa maissa 14 vuorokauden karanteeniin. Lentoliikenteessä ilmoitetaan uusista reittikeskeytyksistä joka päivä.

Tämän hyvin poikkeuksellisen tilanteen johdosta ulkoministeriö suosittelee välttämään matkustamista ulkomaille toistaiseksi. Tämä koskee kaikkia maita.

Viron hallitus on ilmoittanut, että ulkomaalaisia matkustajia ei pääse enää maahan tiistaista 17. maaliskuuta lähtien. Maasta saa poistua myös kyseisen päivän jälkeen ja virolaiset sekä ulkomaalaiset henkilöt, joiden perhe asuu Virossa, saavat edelleen matkustaa maahan. Tanska sulki rajansa jo lauantaina.

Espanja julisti viikonvaihteessa poikkeustilan ja asetti liikkumisrajoituksia koko maahan, poikkeustila astuu voimaan myös Kanariansaarilla. Ihmisten liikkumista rajoitetaan 15 päivän ajan maanantaista alkaen, ainoastaan osa ruokakaupoista ja apteekit voivat olla auki. Espanjassa on eniten koronavirustartuntoja Euroopassa Italian jälkeen, ja maan pääministerin Pedro Sanchezin puoliso Begona Gomez on myös saanut koronavirustartunnan.

Ulkoministeriön päivystyskeskukseen on tullut paljon yhteydenottoja ja vain osaan ehditään vastaamaan. Päivystyskeskukseen tulee soittaa vain hätätilanteessa.

Jos olet jo matkalla, seuraa paikallista uutisointia uusimman tiedon saamiseksi. Moni matkailija voi joutua jäämään matkakohteeseen, kunnes lentoliikenne jälleen käynnistyy. Matkanjärjestäjät ja lentoyhtiöt pyrkivät kuljettamaan suomalaiset takaisin kotimaahan.

Ulkoministeriö ja Suomen suurlähetystöt pyrkivät päivittämään tilannetietoa sosiaalisen median kanavilleen, Facebookiin ja Twitteriin. Kaikkien maiden matkustustiedote on nyt toistaiseksi vältä kaikkea matkustamista -tasolla.

Lue myös: Hallitus päätti toimista koronaviruksen hillitsemiseksi – yli 500 hengen yleisötilaisuudet perutaan

Kommentoi Facebookissa