Donald ja Melania Trump vierailivat Mäntyniemessä – presidenteillä ja puolisoilla kahdenväliset keskustelut

Presidentit puolisoineen keskustelemassa Mäntyniemessä.

Presidentit puolisoineen keskustelemassa Mäntyniemessä. (Kuva Matti Porre/ Tasavallan presidentin kanslia)

Vierailua oli seuraamassa runsaasti suomalaista ja yhdysvaltalaista mediaa.

HUIPPUKOKOUS Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio ottivat vastaan Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin ja rouva Melania Trumpin Mäntyniemeen maanantaina 16. heinäkuuta. Tapaamisen aluksi presidentit puolisoineen vierailivat ihailemassa hienoa kesäsäätä Mäntyniemen virka-asunnon parvekkeella.

Vierailua oli seuraamassa runsaasti suomalaista ja yhdysvaltalaista mediaa. Presidentit kävivät Mäntyniemen Ruokasalissa kahdenvälisen keskustelun. Presidenttien keskustelun aikana rouva Haukiolla ja rouva Trumpilla oli erillinen aamiaiskeskustelu pienessä salongissa.

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump ja Venäjän presidentti Vladimir Putin tapaavat Presidentinlinnassa puolen päivän jälkeen. #HELSINKI2018-tapaamista isännöi tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Presidenttien keskustelun aikana rouva Haukiolla ja rouva Trumpilla oli erillinen aamiaiskeskustelu pienessä salongissa.
Presidenttien keskustelun aikana rouva Haukiolla ja rouva Trumpilla oli erillinen aamiaiskeskustelu pienessä salongissa. (Kuva Matti Porre/ Tasavallan presidentin kanslia)

#HELSINKI2018-tapaaminen käynnistyy Presidentinlinnassa noin kello 13, kun presidentti Niinistö vastaanottaa ensin presidentti Putinin ja sitten presidentti Trumpin. Venäjän ja Yhdysvaltojen presidenttien kahdenvälinen keskustelu käydään Presidentinlinnan Goottilaisessa salissa. Tapaaminen jatkuu laajemmalla kokoonpanolla työlounaalla Peilisalissa.

Työlounasta ennen myös Yhdysvaltojen ja Venäjän ulkoministerit keskustelevat Presidentinlinnassa. Laajemmalla kokoonpanolla käytävien keskusteluiden päätteeksi presidentti Trump ja presidentti Putin pitävät yhteisen tiedotustilaisuuden Valtiosalissa.

Tämän jälkeen presidentti Niinistöllä ja presidentti Putinilla on tapaaminen Presidentinlinnassa. Ulkoministeri Timo Soinilla on puolestaan tapaaminen Yhdysvaltain ulkoministerin Mike Pompeon kanssa Presidentinlinnassa.

  • Lähde Tasavallan presidentin kanslia

Lue myös: Poliisi kehottaa välttämään autoilua Helsingin keskustassa huippukokouspäivänä – laajoja alueita suljettu ajoneuvoilta

Kommentoi Facebookissa