Donald Trump kävi ensimmäisenä Yhdysvaltain presidenttinä Pohjois-Koreassa – ”Astuin ylpeänä rajan yli”

Donald Trump ja Kim Jong-un ylittivät yhdessä Etelä- ja Pohjois-Korean välisen rajalinjan.

Donald Trump ja Kim Jong-un ylittivät yhdessä Etelä- ja Pohjois-Korean välisen rajalinjan. (Kuva AOP)

Donald Trump ja Kim Jong-un kättelivät ja astuivat rinnakkain yli rajalinjan.

KOREAN RAJA Yhdysvaltain presidentti Donald Trump osallistui Osakassa pidettyyn G20-maiden tapaamiseen ja jatkoi Japanista matkaansa Etelä-Koreaan keskustelemaan maan presidentin Moon Jae-inin kanssa.

Trumpilta on totuttu odottamaan mitä tahansa Twitter-viesteissään, mutta hän onnistui silti jälleen yllättämään ehdottaessaan nopeaa tapaamista myös Pohjois-Korean johtajan kanssa:

”@realDonaldTrump

 After some very important meetings, including my meeting with President Xi of China, I will be leaving Japan for South Korea (with President Moon). While there, if Chairman Kim of North Korea sees this, I would meet him at the Border/DMZ just to shake his hand and say Hello(?)!”

Pohjois-Korea vastasi Trumpin ehdotuksen maiden päämiesten tapaamisesta demilitarisoidulla vyöhykkeellä kuulostavan mielenkiintoiselta. Trump kertoi soittaneensa sen jälkeen puhelun Kim Jong-unille ja kohtaaminen järjestyi pikavauhtia.

Donald Trump ja Kim Jong-un kättelivät rajavyöhykkeellä ja astuivat rinnakkain yli Etelä- ja Pohjois-Korean välisen rajalinjan. Trump on näin ensimmäinen istuva Yhdysvaltain presidentti, joka on vieraillut Pohjois-Koreassa.

– Tämä on upea päivä maailmalle, Trump totesi kansainvälisen lehdistön seuratessa tapahtumaa.

Kim Jong-un puolestaan myönsi, ettei olisi koskaan uskonut näkevänsä Trumpia tällä paikalla, mutta tapaaminen oli mukava yllätys.

– Astuin ylpeänä rajan yli, Trump kommentoi.

Trump kertoi myöhemmin lehdistölle kutsuneensa Kim Jong-unin puolestaan vierailulle Valkoiseen taloon, jolloin voitaisiin ottaa seuraava askel.

Lyhyen tapaamisen merkitys oli symbolinen. Pohjois- ja Etelä-Korea eivät ole solmineet virallista rauhansopimusta 1950-luvulla käydyn sodan jälkeen.

Lue myös: Donald Trump ja Kim Jong-un eivät päässeet Vietnamissa diiliin – ”Joskus täytyy vain kävellä pois”

Kommentoi Facebookissa