Donald Trump ja Kim Jong-un eivät päässeet Vietnamissa diiliin – ”Joskus täytyy vain kävellä pois”

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kertoi, että Pohjois-Korea olisi halunnut kaikki pakotteet poistettavaksi.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kertoi, että Pohjois-Korea olisi halunnut kaikki pakotteet poistettavaksi. (Kuva AOP)

Odotettu Korean sodan rauhanjulistus sekä pakotteiden purkaminen jäivät solmimatta.

HANOIN HUIPPUKOKOUS Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un ovat neuvotteleet Vietnamissa ja ohjelmassa piti tänään olla yhteisen julistuksen allekirjoitus. Sitä ei pidetty, sen sijaan molemmat johtajat poistuivat ennen aikojaan kokouspaikkana olleesta Hanoin Metropol-hotellista.

Suurin toivein pidetyssä huippukokouksessa uumoiltiin allekirjoitettavan Korean vuonna 1953 päättyneen sodan rauhansopimus, aikoinaan tehdyn tulitaukosopimuksen sijaan. Pohjois-Korean taas tiedettiin haluavan poistaa maan ydinaseohjelmasta johtuvat talouspakotteet.

Donald Trump ei avannut omassa tiedostustilaisuuden neuvottelujen keskeytyksen syytä kovinkaan syvällisesti.

Sometimes you just have to walk away – joskus täytyy vain kävellä pois, Trump totesi ja tarkensi myöhemmin omalla tyylillään heidän kävelleen pois kaikessa ystävyydessä.

Trump sanoi myös, että Pohjois-Korea halusi kaikki pakotteet kumottavaksi, ja siihen Yhdysvallat ei voinut suostua. Yhdysvallat on vaatinut kaikki Pohjois-Korean ydinaseet tuhotuksi ennen pakotteiden poistamista.

Kun ponnistelut rauhansopimuksen tekemiseksi epäonnistuivat pahoin, Valkoinen talo halusi muistuttaa Yhdysvaltojen ja Vietnamin solmimista taloudellisista sopimuksista. Vietnamilainen halpalentoyhtiö VietJet ostaa esimerkiksi 100 amerikkalaista Boeing 737 -konetta, kaikkiaan kauppojen pitäisi tuoda Yhdysvalloille 83 000 miestyövuotta.

Lue myös: Suomalaiset sotasankarit puhuivat ”salakieltä” – näin USA huijasi kiinalaisia Korean sodassa

Kommentoi Facebookissa