Donald Trump piti jäähyväispuheensa – ”Tulin Washingtoniin ainoana todellisena ulkopuolisena”

Presidentti Donald Trump jätti jäähyväiset tavanomaista sovittelevammassa videopuheessaan.

Presidentti Donald Trump jätti jäähyväiset tavanomaista sovittelevammassa videopuheessaan. (Kuva White House)

Trump käytti vielä virkakautensa viimeisinä tunteina presidentin armahdusoikeutta.

PRESIDENTTI Yhdysvaltain presidentti Donald Trump jätti videoidussa puheessaan jäähyväiset viimeisenä päivänä virassaan. Tavallista sovittelevampana esiintynyt Trump kehotti amerikkalaisia rukoilemaan seuraavan hallinnon puolesta.

Trump kertoi myös hänen virkakaudellaan saavutetun kaikki asetetut tavoitteet ja enemmänkin. Presidentti kiitti nimeltä mainittuna perhettään, varapresidentti Mike Penceä sekä hallintonsa edustajia. Trump kertoi myös kaikkien amerikkalaisten kauhistuneen Capitol-kukkulan väkivaltaisuuksia.

Trump muisteli myös omia virkaanastujaisiaan.

– Neljä vuotta sitten tulin Washingtoniin ainoana todellisena ulkopuolisena, joka on voittanut presidentinvaalit. En ollut kuluttanut uraani poliitikkona, vaan rakentajana, etsien avoimia taivaanrantoja ja kuvitellen äärettömiä mahdollisuuksia.

Saavutusten kertaaminen oli jälleen tutumpaa Trumpia. Hän kertoi muun muassa rakentaneensa yhdessä miljoonien ahkerien ja isänmaallisten amerikkalaisten kanssa maan historian mahtavimman poliittisen liikkeen, sekä maailman kaikkien aikojen mahtavimman talouden.

– Jätän tämän majesteettisen paikan lojaalilla ja riemuisalla sydämellä, optimistisessa hengessä, ylimmällä uskolla siihen, että maallemme ja meidän lapsillemme on paras vielä tulossa.

– Thank you, and farewell. God bless you. God bless the United States of America.

Uutistoimisto Reuters kertoo, että presidentti Trump on vielä viimeisinä tunteinaan ennen virkakautensa päättymistä käyttänyt armahdusoikeuttaan. Hän on armahtanut petoksesta ja rahanpesusta syytetyn entisen neuvonantajansa Steve Bannonin, joka ei kuitenkaan ole vielä saanut tuomiota. Lisäksi Trump armahti muun muassa rap-artistit Lil Waynen ja Kodak Blackin.

Yhdysvaltain seuraavan presidentin Joe Bidenin virkaanastujaiset pidetään tänään Washingtonissa rajoitetuin yleisömäärin ja kasvatetuin turvallisuustoimin. Trump ei osallistu tapahtumaan, vaan poistuu Washingtonista Floridan-huvilalleen ennen vallanvaihtoa.

Bidenin virkaanastujaispuhe kuullaan noin kello 19 Suomen aikaa, näyttelijä Tom Hanksin juontamat juhlat alkavat aamuyöllä.

Lue myös: Edustajainhuone äänesti Trumpin virkasyytteen puolesta – demokraatteja tuki osa republikaaneista

Kommentoi Facebookissa