Draamaa Monacossa – paalumies romutti autonsa seinään

Charles Leclerc on Ferrarin ykköskuljettaja

Charles Leclerc on Ferrarin ykköskuljettaja. (Kuva AOP)

Valtteri Bottas oli Monacon aika-ajoissa kolmas. Kimi Räikkösen sijoitus oli 14:s.

FORMULA 1 Monacolaiskuljettaja Charles Leclerc starttaa sunnuntaina paalupaikalta Monacon F1-kilpailuun. Leclerc ei ollut aika-ajojen jälkeen kuitenkaan riemuissaan romutettuaan Ferrarinsa aika-ajojen lopussa seinään.

Kolaroinnillaan Leclerc ratkaisi paalupaikkansa. Aika-ajot olivat juuri loppumassa, eikä niitä ehditty kolarin jälkeen enää jatkamaan.

Leclerc voi vielä menettää paalunsa lähtöruuturangaistuksen takia. Jos esimerkiksi Ferrarin vaihdelaatikko joudutaan vaurioiden vuoksi vaihtamaan, seuraa siitä lähtöruuturangaistus.

– Onhan se sääli lopettaa aika-ajot ajamalla seinään. Ei tämä nyt yhtä hienolta tunnu, Leclerc sanoi tv-haastattelussa.

Leclerciltä kysyttiin myös, onko hän huolissaan vaihdelaatikosta ja mahdollisesti rangaistuksesta.

– Olen, mutta katsotaan nyt sitten, Leclerc sanoi.

Red Bullin Max Verstappen ajoi toiseen ruutuun. Mercedeksen Valtteri Bottas ajoi ihan kelvollisesti olemalla aika-ajoissa kolmas.

– Onhan se tietysti pettymys, ettemme saaneet viimeistä vetoa vedettyä loppuun punaisten lippujen takia, mutta joskus menee näin. Yritämme huomenna kaiken mahdollisen. Tämä on Monaco, joten mitä tahansa voi tapahtua, Bottas sanoi F1:n tv-haastattelussa.

Ferrarin Carlos Sainz oli aika-ajoissa neljäs, McLarenin Lando Norris viides ja Alpha Taurin Pierre Gasly kuudes. Bottaksen Mercedes-tallikaveri Lewis Hamilton oli vasta seitsemäs.

MM-sarjaa johtava seitsenkertainen maailmanmestari Hamilton on ollut Monacossa yllättävän suurissa vaikeuksissa. Hän ei ole urallaan saavuttanut Monacossa koskaan paalupaikkaa, vaikka itse kisan onkin voittanut.

Alfa Romeon Kimi Räikkönen oli aika-ajoissa 14:s. Jälleen kerran hän hävisi aika-ajoissa tallikaverilleen Antonio Giovinazzille, joka oli kymmenes.

Monacon GP starttaa sunnuntaina kello 16 Suomen aikaa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Alkaako Valtteri Bottaksen hermo pettää? – ei heti totellut tallimääräystä

Kommentoi Facebookissa