Eduskunnan viimeinen täysistunto päättyi – yli 30 jättää vapaaehtoisesti kansanedustajan tehtävät

– Paljon kokemusta lähtee eduskunnasta, puhemies Paula Risikko sanoi päätössanoissaan.

– Paljon kokemusta lähtee eduskunnasta, puhemies Paula Risikko sanoi päätössanoissaan. (Kuva Valtioneuvoston kanslia)

Vaalikauden aikana ero myönnettiin kymmenkunnalle kansanedustajalle.

EDUSKUNTA Eduskunnan istuntosali tyhjentyi, kun vaalikauden viimeinen täysistunto päättyi. Puhemies Paula Risikko piti päätöspuheen ja jätti tervehdyksensä myös eduskunnan Facebook-sivuille.

– Nyt tämä sali on hiljainen. Oli haikeat tunnelmat, sillä monet kansanedustajat jäävät pois. He siirtyvät toiseen elämänvaiheeseen. Paljon kokemusta lähtee eduskunnasta, puhemies Paula Risikko sanoi päätössanoissaan.

Risikko sanoo eilen kuullun hyviä puheenvuoroja, kun kokeneet edustajat antoivat jäähyväisneuvoja nuoremmilleen.

– Tästä on hyvä jatkaa. Perinteitä kannattaa säilyttää, ja toisaalta tuunata niitä uuteen eduskuntaan.

Kansanedustajista uudelleen ei asetu ehdolle yli 30 edustajaa. Ministereistä eduskunnan jättävät Anne Berner ja Timo Soini, konkariedustajia ovat myös muun muassa Eero Heinäluoma, Mauri Pekkarinen, Sirkka-Liisa Anttila, Seppo Kääriäinen ja Pertti Salolainen. Lukumääräisesti eniten luopujia on keskustassa, suhteellisesti vihreissä, joista pois jää myös Ville Niinistö.

Eduskunnassa raukesi tällä vaalikaudella moni lakiehdotus, osin sote-uudistuksen kaatumisen johdosta. Vaalikauden aikana ero myönnettiin kymmenkunnalle kansanedustajalle. Esimerkiksi Juha Sipilän valtiosihteerinä toiminut Paula Lehtomäki viihtyi kansanedustajana vain viikon, nyt hän on jo jatkanut matkaa Pohjoismaiden ministerineuvoston pääsihteeriksi.

Eduskuntaa palaa täysistuntosaliin vielä 10.4., jolloin pidetään valtiopäivien päättäjäiset. Muuten kansanedustajat kiertävät jo vaalitilaisuuksia. Eduskuntavaalit käydään 15.4.

Lue myös: Eduskuntatalon pylväskiipeilijät ylittivät rajan – ”Ammattimaisesti toiminut kansainvälinen joukko”

Kommentoi Facebookissa