Eduskunnassa todettu koronavirustartunta – ”Altistuneiden joukossa ei ole kansanedustajia”

Eduskunnan hallintojohtaja sanoo, että tartunnan saanut henkilö ei ole kansanedustaja.

Eduskunnan hallintojohtaja sanoo, että tartunnan saanut henkilö ei ole kansanedustaja. (Kuva Hanne Salonen/ Eduskunta)

Hallintojohtajan mukaan positiivisen testituloksen saanut henkilö ei ollut eduskunnassa oireisena.

KORONAVIRUS Eduskunnassa työskentelevällä henkilöllä on havaittu koronavirustartunta. Eduskunnan hallintojohtaja Pertti Rauhio sanoo Yleisradiolle, että kyseessä ei ole kansanedustaja, mutta ei kerro tartunnan saaneen työtehtävistä tarkemmin yksityisyyden suojelemiseksi.

Henkilön kanssa työskennelleet ovat poistuneet rakennuksesta, kunnes varmistutaan siitä, ettei heillä ole tartuntaa. Rauhion mukaan altistuneiden joukossa ei ole kansanedustajia.

– Emme pidä todennäköisenä sitä, että tartunta olisi levinnyt edustajiin. Meillä on ollut alusta pitäen olemassa varautumissuunnitelmat ja tilannearviot. Tämänhetkisen tiedon perusteella ei ole mitään syytä puuttua varsinaiseen valtiopäivätoimintaan, Rauhio selvittää Ylelle.

Kyseinen henkilö testattiin viikon alussa oireiden johdosta ja positiivinen testitulos saatiin tänään. Hallintojohtajan mukaan henkilö ei työskennellyt eduskunnassa oireisena.

Rauhion mukaan tartuntatapaus ei aiheuta muutoksia eduskunnan päivärutiineihin. Tartuntaketjun jäljittäminen on aloitettu.

Lue myös: Kaksi ministeriä on mahdollisesti altistunut koronavirukselle – hallitus etätöihin varotoimenpiteenä

Kommentoi Facebookissa