Eduskunta hyväksyi Suomen liittymisen Natoon – seitsemän äänesti vastaan

Ulkoasiainvaliokunnan yksimielisessä mietinnössä todettiin, että Nato-jäsenyys ennaltaehkäisee Suomeen kohdistuvaa sotilaallista uhkaa. (Kuvituskuva HY)

Eduskunnan hyväksymä laki on esiteltävä tasavallan presidentin vahvistettavaksi.

NATO Eduskunta on hyväksynyt hallituksen esityksen Suomen liittymisestä Natoon keskiviikkona 1. maaliskuuta. Eduskunta hyväksyi hallituksen esitykseen sisältyvät sopimukset ja lakiehdotukset äänin 184-7. Tyhjää äänesti yksi edustaja ja poissa oli seitsemän edustajaa.

Äänestyksessä vastakkain olivat asian hyväksyminen ulkoasiainvaliokunnan mietinnön mukaisena ja vasemmistoliiton kansanedustaja Markus Mustajärven esittämä hylkäysesitys. Vastaan äänestivät vasemmistoliitosta Mustajärven lisäksi Veronika Honkasalo, Katja Hänninen, Anna Kontula, Matti Semi ja Johannes Yrttiaho sekä Valta kuuluu kansalle eduskuntaryhmän Ano Turtiainen. Perussuomalaisten Mika Niikko äänesti tyhjää.

Tämän jälkeen äänestettiin edustaja Mustajärven esittämistä lausumaehdotuksista, jotka hylättiin. Asian käsittelyn pohjana oli ulkoasiainvaliokunnan yksimielinen mietintö. Mietinnössä todettiin muun muassa, että Nato-jäsenyys ennaltaehkäisee Suomeen kohdistuvaa sotilaallista uhkaa.

Eduskunnan tekemä päätös ilmoitetaan eduskunnan vastauksessa valtioneuvostolle. Puhemies ja eduskunnan pääsihteeri allekirjoittavat eduskunnan vastaukset. Eduskunnan hyväksymä laki on esiteltävä tasavallan presidentin vahvistettavaksi.

Presidentin on päätettävä lain vahvistamisesta kolmen kuukauden kuluessa siitä, kun laki on toimitettu vahvistettavaksi.

Lue myös: Suomi lähettää kolme Leopard-panssarivaunua – ”Ukraina tarvitsee edelleen tukea puolustustaistelussaan”

Kommentoi Facebookissa