Eero Heinäluoma ei lähde presidenttikisaan – ”Rakennan edelleen uutta elämääni”

– Voi sanoa, että kenties kipinä syttyi, mutta roihua ei tullut, Erro Heinäluoma kommentoi presidenttikisaa.

– Voi sanoa, että kenties kipinä syttyi, mutta roihua ei tullut, Eero Heinäluoma kommentoi presidenttikisaa. (Kuva AOP)

SDP käsittelee tällä viikolla puoluejohdossa kuinka ehdokasasettelu nyt toteutetaan.

PRESIDENTINVAALIT Tulevissa presidentinvaaleissa on muutama kortti vielä kääntämättä, kun SDP:n ehdokkaaksi toivottu Eero Heinäluoma kieltäytyi tänään ehdokkuudesta.

Kisaan ilmoittautuneista presidentti Sauli Niinistöllä ei tunnu tällä hetkellä olevan varteenotettavaa vastustajaa. Keskustan ehdokas on Matti Vanhanen, vihreiden Pekka Haavisto ja vasemmistoliiton Merja Kyllönen. Kristillisdemokraateista odotetaan vaaleihin lähtevän Sari Essayah ja RKP:stä Nils Torvalds. Perussuomalaisten presidenttiehdokas selviää puolueen puheenjohtajavaalien jälkeen.

Kieltäytymisestään Heinäluoma ilmoitti tiedotteessa, jossa hän intoutui käyttämään kansallisromanttisia sanankäänteitä.

– Ei Väinämöisellekään ollut helppo löytää sopivaa ehdokaspuuta veneen veistämiseen, kun hän puuhasi uutta purtta, nenässä utuisen niemen. Sopivaa pohjapuuta Väinämöiselle etsi Pellervoinen, pellon poika, Sampsa poika pikkarainen. Hän joutui hakumatkallaan menemään yli mäen, toisen ja kulki kohta kolmannenkin.

Samanlaisia mutkia matkassa Eero Heinäluoma toteaa olleen sosialidemokraattisen presidenttiehdokkaan nimeämisessä. Puheenjohtaja Antti Rinne kuulutti ehdokkaita esiin jo vuosi takaperin ja jo silloin Heinäluoma antoi oman kielteisen vastauksensa. Jutta Urpilaisen kieltäydyttyä Eero Heinäluoma lupasi harkita asiaa uudelleen.

– Silti en saanut tarpeeksi painavia syitä päätökseni pyörtämiseen. Voi sanoa, että kenties kipinä syttyi, mutta roihua ei tullut. Ja jo itsessään vaativaan presidenttiehdokkuuteen tarvitaan se roihu.

Yksi merkittävä ja ymmärrettävä asia liittyy hänen yksityiselämäänsä.

– Rakennan edelleen uutta elämääni puolisoni poismenon jälkeen. En nyt sentään puolivallattomana leskimiehenä, mutta uuden ajan edessä kuitenkin, Heinäluoma toteaa.

Puheenjohtaja Antti Rinne olisi mielellään nähnyt ison miehen vetämässä vaalivankkureita.

– Olisi ollut mukavampi lähteä kesärientoihin, jos olisi ollut ehdokas valmiina, Rinne toteaa Demokraatille.

Hän uskoo, että hyvä ehdokas puolueelle kuitenkin vielä löytyy.

– Tällä viikolla puoluejohdossa ja -hallituksessa käsittelemme, miten ehdokasasettelu tästä eteenpäin toteutetaan.

Kommentoi Facebookissa