Eero Hirvonen kolmatta kertaa palkintopallille – neljä suomalaista maailmancup-pisteille

Yhdistetyn urheilijoiden tilanne näyttää hienolta, Eero Hirvonen on jopa maailman kärjen tuntumassa.

Yhdistetyn urheilijoiden tilanne näyttää hienolta, Eero Hirvonen on jopa maailman kärjen tuntumassa. (Kuva Suomen Hiihtoliitto)

Yhdistetyn kilpailun mäkiosuus jouduttiin keskeyttämään vaikeiden tuuliolosuhteiden takia.

YHDISTETTY Eero Hirvonen nappasi tällä kaudella jo kolmannen palkintopallisijoituksensa yhdistetyn kisassa Ramsaussa. Myös muut suomalaiset onnistuivat, kun Ilkka Herola (9), Hannu Manninen (22) ja Arttu Mäkiaho (27) hiihtivät maailmancup-pisteille. Leevi Mutru oli kilpailussa sijalla 36.

Kilpailun mäkiosuus jouduttiin keskeyttämään vaikeiden tuuliolosuhteiden takia ja käyttöön otettiin perjantain varakilpailu. Tämä sopi palkintopallille taistelleelle Hirvoselle hyvin.

– Hyvä lopetus tämän vuoden puolella oleville kilpailulle. Oli hyvä lähtöpaikka hiihto-osuudelle ja tiesi, että jos on hyvä päivä ladulla ja kaikki sujuu niin kuin suunniteltiin, niin on mukana podiumtaistelussa. Viimeisen kilometrin varaan jäi homma, oli aika helppoa hiihtoa ja oli kohtuullisen paljon energiaa laittaa siihen loppukiriin. Kolmas sija tuli, mutta vähän jäi hampaankoloon, kertoi Hirvonen.

Maalia lähestyttäessä Saksan Riessle ja Italian Pittin tulivat takaa Hirvosen ohi. Uran avausvoitto ei ollut tänään kaukana.

– Pieni moka siinä takasuoralla kävi, pääsivät takaa tulevat kovalla vauhdilla alamäestä edelle ja meni se voittotaistelu siinä. Oli kaikki mahdollisuudet ensimmäisen voitonkin ottamiseen, mutta tietenkin hyvä näin, että pystyi norjalaisen kukistamaan siinä loppusuoralla ja tuli kolmas sija, jatkoi Hirvonen.

Vahvoja otteitaan hiihtoladulla jatkanut Ilkka Herola nousi hiihto-osuudella 17 sijaa ylemmäs. Herolan hiihtoaika oli kilpailun viidenneksi nopein.

– Oli aika iso pettymys, kun varakisa tuli voimaan. Sen jälkeen tiesi, ettei siinä ole hirveästi saumoja kovin hyvistä sijoituksista taistella. Hiihtoladulla ihan hyvä suoritus, semmoinen perus, omaa tasoa. Meillä oli hyvä suksi, huolto onnistui hienosti! Olisin toivonut hyppyjä tietenkin, ei siinä hirveästi olisi ainakaan hävittävää ollut mäkiosuudella, kertoi Herola tunnelmiaan kilpailusta.

Hannu Manninen avasi lauantaina kauden maailmancup-pistetilinsä. Nyt tuli jälleen hyvä suoritus, pisteitä mukavasti ja sijoituskin parani muutaman pykälän.

– Hyppääminen koekierroksella ja kisakierroksella ei tuntunut kovin hyvältä, oli vähän pehmoisen oloista se tekeminen. Koin, että olin onnekas, että varakisa otettiin käyttöön. Hiihto-osuudella oli aika raskas keli. Toisaalta se oli mulle hyvä juttu, siinä aika paljon porukka hyytyi kisan aikana ja sain nostettua sitä kautta sijoitusta. Tärkeitä pisteitä tuli, tyytyväinen olen kyllä tähän viikonloppuun, kertasi Manninen.

  • Lähde Suomen Hiihtoliitto

Kommentoi Facebookissa