HS:n toimittaja vasaroi tietokonettaan ja soitti palokunnan paikalle – mukana tulivat poliisit

Sanomatalossa on saatu viime aikoina selitellä yhtiön hallitusta myöten mitä on tullut tehtyä ja miksi.

Sanomatalossa on saatu viime aikoina selitellä yhtiön hallitusta myöten mitä on tullut tehtyä ja miksi. (Kuva AOP)

Kotietsinnän kohteena ollut toimittaja on toinen puolustusvoimien salatuista dokumenteista kirjoittanut.

TURVALLISUUS Puolustusvoimien salattuihin dokumentteihin perustuva Helsingin Sanomien suunnittelema juttusarja on saanut entistä erikoisempia piirteitä. Lauantaina tasavallan presidentin tiedotteen jälkeen myös Keskusrikospoliisi vahvisti, että se on kirjannut mediassa tapahtuneeseen uutisointiin liittyen rikosilmoituksen, joka koskee turvallisuussalaisuuden ilmaisemista.

Kyseessä oli Helsingin Sanomien lauantaina julkaisema artikkeli Suomen salaisin paikka. Lehtijuttu kertoi Puolustusvoimien Viestikoekeskuksesta. Aineistonaan sanomalehti oli käyttänyt salaiseksi luokiteltuja dokumentteja ja lehti paljasti, että Viestikoekeskus oli erityisesti kiinnostunut Venäjään liittyvistä asioista. Päivän Lehden artikkelin asiasta voit lukea tästä.

Sunnuntaina tapaus sai jo farssinomaisia piirteitä. Helsingin Sanomat kertoo, että poliisi teki illalla kotietsinnän toimittaja Laura Halmisen kotiin. Halminen on toinen artikkelin kirjoittajista.

Laura Halminen kertoo lehdelle vasaroineensa tietokoneensa kovalevyä tuhotakseen sen sisältämät tiedot, mutta moukaroinnista aiheutui savua ja Halminen kutsui palokunnan paikalle. Palomiesten mukana tuli myös poliisipartio, joka kutsui lisävoimia kuultuaan kuka Halminen oli.

– Halusin koneen tuhoamisella varmistaa lähdesuojan mahdollisimman hyvän toteutumisen, Halminen kommentoi lehdelleen ja uskoo, että tietokone on korjauskelvoton.

Ilmeisesti Halminen ei ollut irrottanut tietokoneen virtajohtoa ennen vasaroimistaan. Kotietsinnän aikana poliisi vei Helsingin Sanomien mukaan Halmiselta tämän puhelimen, toimituksen puhelimen, Halmisen tietokoneen, Ipadin sekä useita muistitikkuja. Perusteeksi poliisi kertoi epäilyn turvallisuussalaisuuden ilmaisemisesta.

Kommentoi Facebookissa