Eero Markkanen palaa Veikkausliigaan – Onko saumoja Huuhkajen EM-ryhmään?

Eero Markkanen jatkaa uraansa 2020 Veikkausliigassa Valkeakosken Hakassa.

Eero Markkanen jatkaa uraansa 2020 Veikkausliigassa Valkeakosken Hakassa. (Kuva AOP)

Eero Markkanen palaa Veikkausliigaan. Hän on tehnyt sopimuksen Valkeakosken Hakan kanssa.

JALKAPALLO Veikkausliigaan palannut Valkeakosken perinteikäs seura FC Haka on tehnyt yksivuotisen sopimuksen Suomen maajoukkueessakin pelanneen hyökkääjän Eero Markkasen kanssa. Markkanen palaa Suomen pääsarjaan viiden vuoden tauon jälkeen.

Markkanen, 28, oli kuutisen vuotta sitten Suomen jalkapalloilun merkittävin lupaus. Hän siirtyi silloin Tukholman AIK:sta Real Madridin palvelukseen.

Ura Espanjassa kuitenkin sakkasi ja Markkanen palasi AIK:hon, jossa urakehitys polki hänellä paikallaan. Viime vuonna hän pelasi Indonesiassa.

Hakassa Markkanen yrittää saada takkuisasti edenneen uransa uuteen nosteeseen.

– Minusta on hienoa, että Eero valitsi meidät. Eeron fyysiset ominaisuudet ovat kaikkien tiedossa ja nyt yritämme kehittää hänen kokonaisvaltaista pelaamistaan. Jos onnistumme mittaamaan kaiken potentiaalin Eerosta ulos, niin hänestä on hurjasti apua meille, FC Hakan päävalmentaja Teemu Tainio iloitsee seuransa tiedotteessa.

Hakassa uskotaan vakaasti, että Markkanen olisi seuralle erinomainen vahvistus.

– Olen kyllä liekeissä Eero Markkasen tulosta joukkueeseemme. Olemme hakeneet pelaajia, jotka haluavat urallaan eteenpäin tai hakevat uutta potkua uralleen. Eero sopii erittäin hyvin tähän kastiin, FC Hakan toimitusjohtaja Olli Huttunen hehkuttaa.

Suomen A-maajoukkueessa Markkanen on esiintynyt 17 kertaa ja viimeistellyt kaksi maalia. Kokemuksen puutteesta Markkasta ei ainakaan voi arvostella.

– Eero tuo hieman kokemattomaan joukkueeseemme kokemusta. Lisäksi hänen fyysisyytensä on sitä, mitä olemme hakeneet joukkueeseemme. Hän täydentää erinomaisesti myös Salomo Ojalaa hyökkäyspäässä. Uskon ehdottomasti, että ”Teme” (päävalmentaja Tainio) valmennusryhmänsä
kanssa saa Eeron sopimaan täydellisesti pelitapaamme, Huttunen toteaa.

Viime vuoden EM-karsinnoissa Markkanen ei mahtunut Huuhkajiin. Tällä hetkellä näyttää epätodennäköiseltä, että hän voisi mahtua Suomen EM-kisajoukkueeseen, mutta aikaahan kisoihin on vielä neljä kuukautta ja Hakassa on tietysti mahdollista antaa näyttöjä loppukevääseen saakka.

Eero Markkanen on koripallon NBA:ssa Chicago Bullsissa pelaavan Lauri Markkasen isoveli. Veljesten isä Pekka Markkanen pelasi merkittävän koripallouran.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Maalitili auki – Huuhkajien Joel Pohjanpalolle lupaavaa nostetta

Kommentoi Facebookissa