Maalitili auki – Huuhkajien Joel Pohjanpalolle lupaavaa nostetta

Joel Pohjanpalo on kärsinyt urallaan useista loukkaantumista.

Joel Pohjanpalo on kärsinyt urallaan useista loukkaantumista. (Kuva AOP)

Joel Pohjanpalo onnistui maalinteossa toisessa ottelussaan Hamburger SV:n paidassa.

JALKAPALLO Huuhkajien hyökkääjä Joel Pohjanpalo onnistui maalinteossa toisessa ottelussaan uudessa seurassaan Hamburger Sport Vereinissa. Vaihdosta kentälle tullut Pohjanpalo teki voittomaalin 2-1 päättyneessä HSV:n vierasottelussa VfL Bochumia vastaan.

Pohjanpalo ei ole päässyt avaukseen kahdessa ensimmäisessä ottelussaan HSV:ssä. Maalillaan hän antoikin tärkeän näytön valmennusjohdolle.

Saksan 2. Bundesliigassa pelaavan HSV:n riveihin Pohjanpalo siirtyi tammikuun lopulla Bayer Leverkusenista. Lainapesti jatkuu kauden loppuun, eikä HSV:llä ole osto-oikeutta Pohjanpalon sopimukseen, mikä kertoo siitä, että Leverkusenilla on yhä suunnitelmia Pohjanpalon palveluksille.

Viime kaudella Pohjanpalon uran jatko oli jalkavamman takia uhattuna kauden jäätyä häneltä väliin lähes kokonaan. Sitkeä kuntoutus tuotti kuitenkin tulosta ja Pohjanpalo palasi tositoimiin viime syksynä. Tosin marraskuussa hän loukkasi jalkansa Suomen maajoukkueen harjoituksissa Helsingin Talin jalkapallohallissa, mutta toipui vammastaan kuukaudessa.

HSV:ssä Pohjanpalolle on tiedossa enemmän peliaikaa kuin Leverkusenissa olisi ollut tarjolla. 2. Bundesliigassa toisena oleva perinteikäs HSV tarjoaa Pohjanpalolle myös sopivan kilpailukykyisen ympäristön. 2. Bundesliigan kärkijoukkueet ovat samantasoisia jopa Saksan pääsarjatason keskikastin joukkueisiin verrattuna.

Suomen maajoukkueen EM-kisaprojektille Pohjanpalon seurasiirto on erinomainen uutinen. Pohjanpalo on ykkösehdokas Teemu Pukin tutkapariksi Huuhkajien EM-joukkueen hyökkäykseen, mutta tarvitsee pelituntumaa sekä onnistumisia, joihin hänellä on HSV:ssä hyvä tilaisuus.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Tuhlaajapoika Teemu Pukki olisi voinut tehdä hattutempun

Kommentoi Facebookissa