Ei tullut Lumi, Sulo tai Pyry – Ranuan jääkarhunpentu on nimeltään Sisu

Ranuan eläinpuiston jääkarhut ja myös Sisu kuuluvat Euroopan eläintarhaliiton suojeluohjelmaan.

Ranuan eläinpuiston jääkarhut ja myös Sisu kuuluvat Euroopan eläintarhaliiton suojeluohjelmaan. (Kuva Ranua Zoo)

Nimi kuvaa eläinpuiston hoitajien mielestä hyvin pennun reipasta ja periksiantamatonta luonnetta.

ELÄIMET Jääkarhujen lisääntyminen vankeudessa on melko harvinaista. Viime marraskuussa Ranuan eläinpuiston Venus-jääkarhuemo synnytti kaksi pentua, joista toinen menehtyi 10 vuorokauden ikäisenä. Hengissä selvinnyt pentu painoi syntyessään puoli kiloa ja oli kautta aikojen toinen eloon jäänyt Suomessa syntynyt jääkarhunpentu.

Vilkas jääkarhupoika on ollut todellinen yleisömagneetti Ranua Zoolle. Kesällä pennun ja sen emon iloksi tuotiin lahjana Rukalta lumikuormakin. Nyt pentu on saanut nimen, taustalla oli yleisökilpailu.

Yli 300 ehdotti jääkarhunpennun nimeksi Lumea, vain hieman vähemmän Sulo-nimeä. Pyry oli yleisön suosikkinimi 180 ehdottajalle, ääniä saivat myös muun muassa Rane, Sauli ja Mauno. Lopulta valinta kohdistui suomalaiskansalliseen Sisu-nimeen, jota ehdotti 94 henkilöä.

Nimi kuvaa eläinpuiston hoitajien mielestä hyvin pennun reipasta ja periksiantamatonta luonnetta. Sisu viettää Ranualla parisen vuotta, jonka jälkeen se siirtyy johonkin eurooppalaiseen eläintarhaan. Sisun vuonna 2011 syntynyt isoveli Ranzo on Wienin eläintarhassa.

Jääkarhu-urokset voivat elävät tarhaoloissa noin 30-vuotiaiksi, naaraat kymmenen vuotta vanhemmiksi. Sisun isä, vanha jääkarhu-uros Manasse jouduttiin hiljattain lopettamaan sairastelun johdosta. Se olisi täyttänyt loppuvuodesta 28 vuotta.

  • Video: Ranuan eläinpuiston jääkarhunpentu sai lahjan

Kommentoi Facebookissa