Eksynyt veneilijä ajoi aluksensa tukevasti luodon päälle – puhelu omaisille katkesi akun loppuessa

Meripelastus on ihmishenkien pelastamista ja turvaamista hätä- ja vaaratilanteissa merialueella, siihen sisältyy monenlaisia tehtäviä.

Meripelastus on ihmishenkien pelastamista ja turvaamista hätä- ja vaaratilanteissa merialueella, siihen sisältyy monenlaisia tehtäviä. (Kuvituskuva Merivartiosto)

Merivartioaseman partio pelasti eksyneen henkilön luodolta Kemiönsaaressa.

MERIPELASTUS Meripelastuskeskus Turku vastaanotti ilmoituksen karille ajaneesta veneilijästä jossain Hiittisten pohjoispuolella Kemiönsaaressa. Ilmoituksen teki lähiomainen.

Haveristi oli ilmoittanut omaiselle, että oli tukevasti kiinni karilla eikä päässyt omin voimin irti. Tämän jälkeen puhelu haveristiin oli katkennut puhelimen akun loppuessa.

Näiden tietojen perusteella meripelastuskeskus käynnisti etsintätehtävän. Ilmoittajalta keskus sai tiedon mahdollisesta lähtöpaikasta, reitin minkä he yleensä ajavat ja kesämökin sijainnin minne hän oli matkalla. Tehtävälle hälytettiin Hiittisten merivartioaseman partio ja meripelastushelikopteri Turusta.

Haveristi oli kertonut ilmoittajalle, että hän näkee punaisen loistovalon. Tämä tieto rajoitti etsintäaluetta hiukan. Muutaman tunnin etsinnän jälkeen partio löysi haveristin hyväkuntoisena luodolta. Helikopteria ei tällä kertaa ollut tarvetta lopulta lähettää etsintään. Alus oli ajettu tukevasti luodon päälle.

Partio pelasti haveristin luodolta ja kuljetti hänet Taalintehtaalle, minkä jälkeen hänet luovutettiin poliisille. Henkilö ei ollut ensihoidon tarpeessa. Alkoholilla epäillään olleen osuutta tapahtumassa.

Lue myös: Pahoin kylmettynyt henkilö pelastettiin merestä – yritti uida venettään kiinni

Kommentoi Facebookissa