Eleganssia Kalifornian taivaan alla – lähes kuusimetrinen Mercedes-Maybach Vision 6 Cabriolet

Kori on tarkalleen 5,7 metrin pituinen, ja nokalla on massiivinen kromimaski.

Kori on tarkalleen 5,7 metrin pituinen, ja nokalla on massiivinen kromimaski. (Kuva Mercedes-Maybach)

Pebble Beachin klassikkoautotapahtumassa esiteltiin automallin avoautoversio.

AUTOT Kalifornian Pebble Beach kuuluu klassikkoautotapahtumien ehdottomaan kermaan. Alun perin veteraani-ikäisiä museoautoja varten luotu Concours d’Elegance aloitti taipaleensa jo 1950-luvun alkupuolella, mutta viime vuosikymmeninä se on alkanut houkutella paikalle myös autotehtaita. Ne ovat tuoneet Kalifornian auringon alle uusimpia konseptiluomuksiaan, joista monet ovat saaneet inspiraationsa menneiden aikojen klassikoista.

Mersun luksusbrändi Mercedes-Maybach esitteli viimevuotisessa tapahtumassa kuvankauniin coupé-tutkielman, joka oli ristitty lyhyesti ja ytimekkäästi Vision 6:ksi. Nimi kertoi auton pituusluokan metreinä, ja muodoissa oli monia viitteitä 1930-luvun koriräätälien luomuksiin. Tekniikka oli sen sijaan huippumodernia, koska Vision 6 oli suunniteltu täyssähköautoksi.

Konsepti sai sen verran positiivisen vastaanoton, että Mercedes-Maybach päätti jatkaa samalla linjalla tänäkin vuonna. Nyt Pebble Beachissa paljastettiin Vision 6:n avoversio, joka on nimetty loogisesti Vision 6 Cabrioletiksi. Coupén punainen väri on vaihtunut siniseen ja kova katto on poistunut, mutta muuten muodot ovat pitkälti ennallaan. Korikin on edelleen tarkalleen 5,7 metrin pituinen, ja nokalla on massiivinen kromimaski.

Valmistajan mukaan auto määrittelee tulevaisuuden äärimmäisen luksuksen, joten sisustakin on kaukana vaatimattomasta.
Valmistajan mukaan auto määrittelee tulevaisuuden äärimmäisen luksuksen, joten sisustakin on kaukana vaatimattomasta. (Kuva Mercedes-Maybach)

24-tuumaiset vanteet ovat kuitenkin vaihtuneet klassisemman näköisiin monipuolaversioihin, ja klassista tyyliä on myös valkoisessa kangaskatossa. Siihen on punottu mukaan jopa ruusukultaisia lankoja ylellisen vaikutelman takaamiseksi. Samaa tarkoitusta palvelee pitkä suippo peräpää, joka on saanut inspiraationsa luksusjahtien maailmasta.

Valmistajan korusanojen mukaan auto määrittelee tulevaisuuden äärimmäisen luksuksen, joten sisustakin on kaukana vaatimattomasta. Tilaa on vain kahdelle henkilölle, mutta he saavat nauttia kyydistä erikoisissa poteroissa. Ne on verhoiltu kristallinvalkoisella nappanahalla, joka on napitettu paikalleen sohvien tapaan. Napit on jopa valaistu ledeillä, ja purppuransävyisiä ledejä löytyy myös oviverhoiluista ja kojelaudasta. Alumiinilistoilla varustettu lattia on tehty puolestaan avosyisestä puusta, joka vie myöskin ajatukset jahtien maailmaan.

Minimalistisen tyylisessä kojelaudassa on ainoastaan kolme ilmasuulaketta ja muutama mittari, mutta autossa riittää silti toimintoja. Niitä ohjataan Concierge-nimisellä puheentunnistusjärjestelmällä, jonka pitäisi ymmärtää myös vähemmän huoliteltua puhetta. Eri toiminnot heijastetaan tuulilasin kahdelle heijastusnäytölle, ja sininen kuituoptiikka havainnollistaa puolestaan voimalinjan energiavirtoja. Tekniseen arsenaaliin kuuluu myös biometrisiä sensoreita, jotka tallentavat kuulemma matkustajien mielentilan.

Luksusavoa vauhdittaa viimevuotisen coupén tavoin 750 hevosvoiman kokonaistehon luovuttava sähkövoimalinja. Se koostuu neljästä kompaktista sähkömoottorista, jotka on sijoitettu molemmille akseleille. Tämä mahdollistaa nelivedon, jonka turvin auton pitäisi singahtaa alle neljässä sekunnissa nollasta sataan. Toimintasäteeksi kerrotaan yli 500 kilometriä, ja uusi latausjärjestelmä mahdollistaa toimintamatkan kasvattamisen noin 100 kilometrillä vain viidessä minuutissa.

Kommentoi Facebookissa