Ella Junnilan arvokisakunto testiin Ruotsissa – Suomella monta mitaliehdokasta

Taika Koilahti on parantanut roimasti ennätystään

Taika Koilahti on parantanut roimasti ennätystään. (Kuva AOP)

Suomi tavoittelee torstaina alkavissa yleisurheilun nuorten EM-kisoissa useampaa mitalia.

YLEISURHEILU Yleisurheilun alle 22-vuotiaiden EM-kisat alkavat torstaina Ruotsin Gävlessä. Suomella on tulessa kisoissa 46 urheilijaa.

Joukkueessa on valitettavia pois jääntejä. Keihään kultasuosikki Oliver Helanderilta EM-matka jäi väliin kylkivamman takia. Hän on sivussa tositoimista heinäkuussa ainakin muutaman viikon.

Myös juoksija Alisa Vainiolta EM-kisat jäävät väliin. Hän on sairastunut. Estejuoksija Astrid Snäll jää kisoista pois puolestaan jalkavamman takia.

Suomen joukkueen suurin tähti on korkeushyppääjä Ella Junnila. Hän on parantanut Suomen ennätystä tällä kaudella jo kahdesti. Kesäkuussa Turussa Junnila hyppäsi 194 ja heinäkuun alussa Tampereella 195, vaikka lähinnä testasi kaarrejuoksuaan hitaammilla vauhdeilla. Tampereella hypätty SE-tulos oli Junnilalle itselleenkin iso yllätys.

Nuorten EM-kisoihin Junnila lähtee tilastokakkosena. Edellä on kaksi metriä ylittänyt valkovenäläinen Karina Taranda.

Myös pituushypyssä Suomella on mitalitoiveita. Tällä kaudella ennätystään 18 sentillä parantanut, 664 hypännyt Taika Koilahti on Junnilan tavoin tilastokakkosena.

Seiväshypyssä Wilma Murron kausi on ollut toistaiseksi hankalahko. Tuloksellaan 451 hän lähtee EM-kisoihin kuitenkin tilastokakkosena.

Seitsenottelussa Maria Huntington on tällä kaudella ollut lupaavassa vireessä. Hän on parantanut ennätyksiään neljässä lajissa ja parantanut kokonaistuloksen ennätystään 200 pisteellä ennätyksen ollessa nyt 6053. Huntington taistelee Gävlessä mitaleista.

Krista Tervo on heittänyt moukarissa uuden Suomen ennätyksen 70,18. Hän ylitti ensimmäisenä suomalaisnaisena 70 metriä.

EM-kisatilastossa Tervo on neljäntenä. Mitaliin on Gävlessä hyvät mahdollisuudet.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Korkeussensaatio Ella Junnila paransi jälleen Suomen ennätystä

Kommentoi Facebookissa