Ellinooran kappale keräsi eniten esityskorvauksia – ulkomailta tuloja tuo edelleen Jean Sibelius

Teosto on koonnut listan soitetuimmista kappaleista viime vuonna. (Kuvituskuva Fotolia)

Lauri Tähkän Aavikko oli puolestaan vuoden 2021 soitetuin kotimainen kappale.

MUSIIKKI Teostolle vuonna 2021 ilmoitettujen esitystietojen mukaan vuoden kaikkien soitetuimpien kappaleiden TOP 10 -listalla eniten soittoja sai The Weekndin esittämä Save your tears 9995 soittokerralla. Toisena on Ed Sheeranin esittämä Bad Habits ja 8244 soittokertaa.

Kolmanneksi soitetuin oli kotimainen kappale, Lauri Tähkän, Tido Nguyenin ja Tiina Vainikaisen kirjoittama ja Lauri Tähkän esittämä Aavikko keräsi yhteensä 6624 soittokertaa radiosta, tv:stä ja elävän musiikin esityksistä. Aavikko oli myös radioiden soitetuin kotimainen kappale.

Ylen radiokanavien soitetuin kappale oli euroviisuedustaja Blind Channelin Dark Side. Kaupallisissa radioissa eniten soi The Weekndin Save your tears. Euromääräisesti eniten esityskorvauksia keränneet teokset vuonna 2021 olivat Ellinooran Dinosauruksii, Haloo Helsingin Piilotan mun kyyneleet ja Blind Channelin Dark side.

Ulkomailta eniten esityskorvauksia sai edelleen Jean Sibeliuksen katalogi. Eniten esityskorvauksia vuonna 2021 keräsivät Viulukonsertto op. 47 d-molli sekä Sinfonia 2 op. 43. Kolmantena listalla on The Rasmuksen kestohitti In the Shadows.

Elävän musiikin ykkönen on Tuure Kilpeläisen Autiosaari ja kakkonen klassikko, Rauli Badding Somerjoen tunnetuksi tekemä Paratiisi. Vuoden 2021 striimatuin kappale Suomen Spotifyssa on Blind Channelin Dark side. YouTubessa eniten suomalaisten katselu- ja kuuntelukertoja sai Portion Boysin Vauhti kiihtyy, mukana alkuperäisesittäjät Matti ja Teppo.

Soitetuimpien Top 10 -lista on yhdistelmä, joka on koottu Teoston radiosta, tv:stä ja elävän musiikin esityksistä saamien esitysraporttien perusteella. Listalla ei ole mukana suoratoistopalveluiden soitetuimpia kappaleita.

Tilastoissa ei ole myöskään huomioitu mainos- ja tunnusmusiikkikäyttöä. Tunnetuista kappaleista erityisen runsaasti tv-kanavamainonnassa on viime vuonna soinut Maija Vilkkumaan yhdessä Kaisa Korhosen kanssa kirjoittama Viimeinen elämä ja tunnusmusiikeissa Kolmas nainen -yhtyeen Hyvää ja kaunista.

Lue myös: Musiikkijuhlien tavoite – nostaa Jean Sibeliuksen sekä Alvar ja Aino Aallon Turkua kansainvälisesti

Kommentoi Facebookissa