Emil Ruusuvuori hyytyi toisella kierroksella – Australiassa tuplasti suomalaispettymyksiä

Emil Ruusuvuoresta on tulossa Suomen tenniksen seuraava kansainvälinen huippupelaaja.

Emil Ruusuvuoresta on tulossa Suomen tenniksen seuraava kansainvälinen huippupelaaja. (Kuva AOP)

Emil Ruusuvuori putosi Australian avoimissa jatkosta toisella kierroksella. Henri Kontisen urakka nelinpelissä päättyi avausotteluun.

TENNIS Emil Ruusuvuoren pelit Australian avointen kaksinpelissä päättyivät toiselle kierrokselle. Ruusuvuori hävisi toisessa turnausottelussaan espanjalaiselle Pedro Martinezille erin 1-3.

Ruusuvuori aloitti ottelun erinomaisesti voittaen ensimmäisen erän pelein 6-1. Sitten komennon otti Martinez. Hän voitti toisen erän 6-3 ja kolmannen 6-2.

Neljännessä erässä nähtiin kova taistelu. Se ratkesi vasta katkaisupelissä Martinezin voitettua sen 7-5.

Ruusuvuori, 21, oli voittanut avausottelussaan ATP-listalla sijalla 11 olevan ranskalaisen Gael Monfilsin. Odotukset olivat sen voiton jälkeen korkealla, joten tappiota Martinezille voi pitää pettymyksenä. Ruusuvuoren sijoitus maailmanlistalla on 86:s ja Martinezin 87:s.

Ruusuvuoren ja Martinezin ottelu toki osoitti sen, että erot maailman 100 parhaan joukossa olevien pelaajien välillä ovat hyvin pieniä. Pienestä oli kiinni, ettei Ruusuvuori olisi vienyt ottelun ratkaisua viidenteen erään.

Ruusuvuori on viimeisen vuoden aikana tehnyt joka tapauksessa merkittävää nousua lähemmäksi maailman huippua. On realistista odottaa, että hän voisi kehittyä Jarkko Niemisen veroiseksi huippupelaajaksi.

Melbournessa pelattavissa Australian avoimissa tarjottiin suomalaispettymyksiä keskiviikkona tuplasti, kun Henri Kontisen pari putosi jatkosta nelinpeliturnauksesta. Kontinen ja hänen parinsa Edouard Roger-Vasselin hävisivät Ricardas Berankisille ja Mihail Kukushkinille suoraan kahdessa erässä pelein 5-7, 4-6.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Emil Ruusuvuorelle mahtava voitto Australian avoimissa

Kommentoi Facebookissa