Emil Ruusuvuorelle mahtava voitto Australian avoimissa

Emil Ruusuvuoresta on tulossa Suomen tenniksen seuraava kansainvälinen huippupelaaja.

Emil Ruusuvuoresta on tulossa Suomen tenniksen seuraava kansainvälinen huippupelaaja. (Kuva AOP)

Emil Ruusuvuori voitti Australian avointen avauskierroksella Gael Monfilsin, jonka sijoitus maailmanlistalla on 11:s.

TENNIS Emil Ruusuvuori käynnisti urakkansa Australian avoimissa todella kovalla saavutuksella kukistettuaan avauskierroksen ranskalaisen Gael Monfilsin viidessä erässä pelein 3-6, 6-4, 7-5, 3-6, 6-3. Kyse on Suomen tennishistorian yhdestä kovimmista voitoista. Monfils on maailmanlistalla sijalla 11 ja Ruusuvuori sijalla 86.

– Tiukka viisieräinen ja urani pisin ottelu. Vastassa oli huippupelaaja, joten olen tyytyväinen voitostani. Pystyin kontrolloimaan pelin kulkua oikeastaan läpi ottelun. Hieman menimme molemmat ylös ja alas ottelun aikana, mutta se on luonnollista pitkissä Grand Slam -otteluissa, Ruusuvuori kommentoi Tennisliiton mukaan.

Lähes neljä tuntia kestänyt maratonottelu oli todella vaativa. Ruusuvuori kärsi ottelun aikana krampeistakin.

– Avain voittoon oli balanssi, eli aggressiivisuuden ylläpitäminen ja malttaminen. Viiden erän ottelut ovat ihan oma lukunsa, näitä hetkiä varten pelaamme. Sitä tuntee olonsa todella väsyneeksi ottelun jälkeen, mutta kesken ottelun adrenaliini ottaa vallan ja sen avulla jaksaa. Hieman tuli kramppejakin viidennessä erässä, mutta muuten hyvä olotila, hän kertoi.

Monfilsille tappio oli kova takaisku. Hän purskahtikin itkuun lehdistötilaisuudessa. Monfils ei voinut muuta kuin myöntää Ruusuvuoren paremmuuden.

– En voi hyvin, kuten näkyy. Pahinta on se, että teen kovasti töitä, mutta se ei auta. Haluaisin sanoa, että tämä painajainen on ohi, mutta totuus on se, että en tiedä, milloin tämä päättyy, hän sanoi.

Juttuvinkki: Absurdeista olympiakisoista 40 vuotta – Urho Kekkonenkin oli mukana

Monfils luetteli pitkän listan syitä tappiolleen.

– Ei lainkaan itseluottamusta. Pelaan huonosti, en osaa syöttää ja teen helppoja virheitä.

Ruusuvuoren toisen kierroksen vastustaja on espanjalainen Pedro Martinez, joka on maailmanlistalla sijalla 87. Ottelu pelataan keskiviikkona.

– Hän on fyysinen pelaaja, joka laittaa todella paljon palloja kenttään. Myös hänellä on hyvä vire päällä, joten luvassa on varmasti kova ottelu. Otan positiiviset asiat tämän päivän ottelusta mukaan ja katsotaan kuinka toisella kierroksella käy, Ruusuvuori kommentoi seuraavasta vastustajastaan.

Ruusuvuori ja Martinez kohtasivat toisensa kahteen otteeseen ATP Challenger -kiertueella vuonna 2019. Ruusuvuori oli parempi molemmissa otteluissa.

Teksti Otto Palojärvi ja Kari Aho

Lue myös: Dopingrikkomus – Lotta Harala kärsi kolmen kuukauden kilpailukiellon

Kommentoi Facebookissa