Seitsemäs Super Bowl-mestaruus – Tom Brady on historian merkittävimpiä urheilijoita

Tampa Bay Buccaneers voitti 2021 Super Bowlin (Kuva AOP)

Tampa Bay Buccaneers voitti Super Bowlin kotikentällään. Amerikkalaisen jalkapallon legenda Tom Brady voitti seitsemännen mestaruutensa.

AMERIKKALAINEN JALKAPALLO Tampa Bay Buccaneers voitti amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigan mestaruuden murskaavaan tyyliin. Loistavasti puolustanut Buccaneers riisui hallitsevan mestarin Kansas City Chiefsin aseista Tampassa pelatussa 55. Super Bowlissa vakuuttavin lukemin 31-9.

Buccaneers oli kuskin paikalla koko ottelun ajan. Chiefs ei saanut tehtyä ainuttakaan touchdownia.

Homma oli taputeltu käytännössä jo tauolla, kun Buccaneers johti ottelua 21-6. Buccaneersin pelinrakentajan Tom Bradyn käsistä lähti ensimmäisellä puoliajalla kolme touchdown-heittoa.

Kolmannen neljänneksen jälkeen taululle komeilivat jo 31-9 -lukemat ja Tampa Bay sai virittäytyä villiin voitontanssiin.

Ottelun arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Brady heitti 201 jaardia. Mestaruus oli Buccaneersille toinen. Ensimmäisestä ehti vierähtää aikaa 18 vuotta.

Mestaruus oli Bradylle, 43, jo uran seitsemäs. Viidesti hänet on valittu Super Bowlin arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Eri aikojen pelaajia ei tietenkään kannattaisi verrata toisiinsa, mutta Bradyn voisi hyvin nimetä lajinsa kaikkien aikojen parhaaksi. Amerikkalaisessa jalkapallossa Brady on vastaavanlainen legenda kuin Diego Maradona jalkapallossa, Michael Jordan koripallossa tai Wayne Gretzky jääkiekossa.

Ensimmäisen Super Bowlinsa Brady voitti 2002. Sen jälkeen hän on voittanut mestaruuden 2004, 2005, 2015, 2017, 2019 ja 2021.

Kuusi ensimmäistä mestaruuttaan Brady voitti New England Patriotsissa. Hän ei kuudennen mestaruutensakaan jälkeen malttanut lopettaa, vaan päätti vielä yrittää mestaruutta Tampa Bay Buccaneersissa. 43-vuotiaana hän on yhä maailman paras pelinrakentaja.

Myös Tampa Bay Buccaneers teki historiaa. Buccaneersista tuli NFL-historian ensimmäinen, kotikentällään Super Bowlin voittanut joukkue.

Super Bowl pelattiin ensimmäisen kerran 1967. Ottelun pelipaikka päätetään aina etukäteen. 54 vuotta kesti ennen kuin mestaruus voitettiin kotikentällä.

Vuonna 1976 NFL:ssä aloittanut Tampa Bay Buccaneers saavutti toisen mestaruutensa. Ensimmäisen kerran se voitti mestaruuden 2003 voitettuaan silloin Oakland Raidersin.

Teksti Otto Palojärvi ja Kari Aho

LUE MYÖS: Lauri Markkaselle paha takaisku – peli jäi kesken

Kommentoi Facebookissa