Englanti ja Hollanti lohkovoittoon – Iran ulkona ”poliittisen taiston” jälkeen

Kuva Dreamstime

Englanti voitti Walesin 3-0 ja otti lohkovoiton. Hollanti eteni lohkovoittoon helpolla voitolla Qatarista. Neljännesvälieräotteluiksi varmistuivat Hollanti-Yhdysvallat ja Englanti-Senegal.

JALKAPALLO Englanti eteni jalkapallon MM-kisojen neljännesvälieriin väkevällä esityksellä. Alkulohkon päätösottelussaan Englanti tyrmäsi Walesin maalein 3-0.

Marcus Rashford teki kaksi maalia ja Phil Boden yhden.

– Kontrolloimme peliä ensimmäisellä puoliajalla, mutta emme löytäneet riittävän hyviä paikkoja. Sitten isot pelaajat astuivat esiin. Ensimmäisellä puoliajalla he eivät tehneet niin, mutta toisella puoliajalla tekivät, Englannin päävalmentaja Gareth Southgate sanoi.

Rashford olisi Southgaten mukaan voinut tehdä enemmänkin maaleja.

– Hän olisi voinut tehdä hattutempun. Hänellä oli paikka ensimmäisellä puoliajalla ja lopussa hän osui tolppaan. Mutta hienoa hänelle ja hienoa myös meille.

Englanti kohtaa neljännesvälieräottelussa sunnuntaina Senegalin. Jatkoon Senegal eteni voittamalla jännitysottelussa Ecuadorin maalein 2-1.

– Olemme ylpeitä voitosta. Olimme valmiita tähän otteluun ja joukkueellamme oli enemmän voitontahtoa. Miljoonat senegalilaiset katsoivat ottelua, joten meidän oli pakko antaa kaikkemme, kommentoi Senegalin pelaaja Pape Gueye haastattelupisteellä.

Gueye tekee selväksi, ettei neljännesvälieräpaikka riitä Senegalille.

– Tämä oli historiallinen voitto. Mutta täytyy keskittyä seuraavaan haasteeseen.

Yhdysvallat ja Iran pelasivat poliittisesti kuuman ottelun, joka oli myös viihdyttävä ja tunnelmallinen näytös. Yhdysvallat voitti Christian Pulisicin maalilla 1-0 ja eteni jatkoon. Iranin turnaus päättyi.

– Oli vaikea haaste, kun Iranille olisi riittänyt tasapeli. Mutta joukkueemme oli erittäin keskittynyt. Pelasimme hyvin alun ja ensimmäinen puoliaika oli erittäin hyvä. Olen ylpeä, että joukkue laittoi kaiken peliin ja taisteli voiton. Pojat tekivät jotain oikein ja menimme jatkoon, kehui Yhdysvaltain päävalmentaja Gregg Berhalter joukkuettaan.

Berhalter paljasti myös ikävän asian. Pulisicille tuli sairaalareissu.

– Hänet vietiin varmuussyistä sairaalaan. Hänet otettiin pois kentältä loukkaantumisen takia. Puhuimme hänen kanssaan ja hän on hyvillä fiiliksillä.

Yhdysvallat kohtaa ensi lauantaina pelattavassa neljännesvälieräottelussa Hollannin, joka voitti alkulohkonsa. Hollanti voitti tiistaina Qatarin 2-0.

– Pääsimme seuraavalle kierrokselle. Turnauksen tärkeimpään osaan positiivisesti. Teimme sen, mitä piti. Olemme lohkovoittajia, kommentoi Hollannin päävalmentaja Louis van Gaal.

Median edustaja ilmoitti van Gaalille, ettei joukkue pelannut Qataria vastaan hyvin. Alkulohkon otteluiden esityksistään Hollanti on muutenkin saanut kritiikkiä.

Van Gaal ei pitänyt väitteistä, että olisi pelattu huonosti.

– En ole kanssasi samaa mieltä. Luulen, että kaikki ovat tyytyväisiä, että pääsimme seuraavalle kierrokselle. Asiat eivät ole niin huonosti, kuten sanot, hän sanoi.

Teksti Otto Palojärvi, Doha

Lue myös: Portugali tukee Qatarin sateenkaarimielenosoittajaa – Venäjällä oma sallittu ”protestinsa”

Kommentoi Facebookissa