Ensilumenlatua varten säilötty lumi on kestänyt hyvin – helteet sulattivat reilun kolmanneksen

Pasi Martikainen arvioi ensilumenladun varastoidun lumen säilymistä.

Pasi Martikainen arvioi ensilumenladun varastoidun lumen säilymistä. (Kuva Tahko)

Tahkolla avataan hiihtolatu jo koululaisten syysloman aikaan.

HIIHTÄMINEN Tahkon ensilumenlatua varten on säilötty 25 000 kuutiota lunta. Helteet ovat verottaneet lunta, mutta ensilumenlatu ei ole vaarassa. Helteet ovat sulattaneet kasasta noin 35–40 prosenttia, eli noin 10 000 kuutiota.

– Kyllähän tällainen helle lunta sulattaa, mutta yllättävän vähän se meidän läjä on keleihin nähden huvennut. Päätimme talvella tehdä sen verran aiempia vuosia enemmän, että vaikka hupenisi puolet, niin silti pystyttäisiin tekemään tavoitteena ollut 1,4 km latua, summaa tilannetta Tahkonrinteiden liiketoimintajohtaja Pasi Martikainen.

Lunta 1,4 kilometrin ladun rakentamiseen tarvitaan noin 7 000–8 000 kuutiota, joten lunta on vielä varalla mahdollisia ladun korjauksia varten, jos syksy sattuisi olemaan lämmin.

Tahkon ensilumenlatu avataan syyslomalaisten iloksi lokakuussa. Tarkka päivämäärä selviää myöhemmin, mutta joka tapauksessa latu tulee olemaan auki syysloman aikaan.

– Olemme aikaistaneet ensilumenladun avausaikaa nimenomaan lomalaisten toiveesta ja viime vuonna latu avattiin syyslomalaisille ensimmäistä kertaa. Latu osoittautui erittäin suosituksi ja niinpä tänäkin vuonna latu avataan syyslomalle, Martikainen kertoo.

Lue myös: Yrittäjäperhe rakensi persoonallisen ja hissittömän kodin vesitorniin – ”Pieni huojahtelu kuuluu asiaan”

Kommentoi Facebookissa