Epäonnistumisista irvailu ei auta jalkapallotähteä – ”Jättäkää Romelu Lukaku rauhaan”

Jose Mourinhon entisen luottopelaajan Romelu Lukakun maalinteko on tuottanut tuskaa.

Jose Mourinhon entisen luottopelaajan Romelu Lukakun maalinteko on tuottanut tuskaa. (Kuva AOP)

Futislegenda Dimitar Berbatovin mukaan kritiikki vaikuttaa hyökkääjän itseluottamukseen.

JALKAPALLO Bulgarialainen futislegenda Dimitar Berbatov antoi Goals on Sunday -ohjelman haastattelussa tukensa Romelu Lukakulle, joka on saanut osakseen kritiikkiä viime aikoina.

Manchester Unitedia edustava kookas belgialainen Lukaku teki vasta ensimmäisen maalinsa ManU:n kotikentällä Old Traffordilla sitten maaliskuun, kun ManU murskasi Fulhamin 4–1.

– Nykyään hyökkääjät ovat muutakin kuin maaleja. Miten se auttaa Lukakua, että ihmiset jatkuvasti puhuvat, miten pitkään aikaan hän ei ole tehnyt maalia, Berbatov kyseli.

– Ihmiset jatkuvasti keskustelemassa siitä, ettei hän tee maaleja, vain levittää negatiivisuutta.

Berbatov ilmoitti, että heikko maalisaldo saa Lukakun itseluottamuksen horjumaan.

– Hän tietää sen kaiken. Luultavasti hän menee kotiin ja sanoo itselleen, että ”en voi uskoa, etten tehnyt taaskaan maalia. Ihmiset tulevat olemaan kimpussani”, Berbatov pohti.

– Miten se tulee vaikuttamaan hänen itseluottamukseensa? Se on alhaalla. Ihmiset luulevat, ettei hän halua tehdä maaleja, mutta se on tietysti väärin.

Samassa haastattelussa Berbatov kehui Lukakua vahvaksi. Samalla bulgarialainen antoi Lukakun kanssa pelaaville ManU-pelaajille yksinkertaisen ohjeen:

– Jos Lukakun ensimmäinen kosketus ei ole yhtä hyvä kuin muilla, antakaa hänelle sellainen syöttö, jonka hän osaa ottaa haltuun.

Lukaku kuului aiemmin ManU:n päävalmentajan Jose Mourinhon luottopelaajiin, mutta heikot otteet ovat pudottaneet belgialaisen pois Mourinhon luottopelaajista.

Vedonlyöntiä Lukakun munauksista

Lukaku ei ole joutunut pelkästään Manchester Unitedin fanien silmätikuksi, sillä myös vedonlyöntitoimisto Betfair naljaili entiselle Everton-tähdelle aiemmin joulukuussa.

Betfair antoi kertoimeksi 3,00 sille, että Lukaku kikkailee vahingossa pallon pelikentältä pois, 3,50 sille, että Lukaku kaatuu pallon päälle, ja 6,00 sille, että Lukaku otetaan vaihtoon ensimmäisellä puoliajalla.

Betfair antoi asiakkaidensa lyödä vetoa myös siitä, että Lukaku nolaa itsensä pahemman kerran. Vedonlyöntiyhtiö antoi kertoimeksi 8,00 sille, että Lukaku laukoo pelivälineen sivurajasta ulos, 34,00 sille, että Lukaku syöttää vastustajan tekemän maalin, ja 51,00 sille, että Lukaku tekee oman maalin.

Vedonlyöntisivusto Coral puolestaan julkaisi hiljattain kertoimet siihen, mikä on Lukakun joukkue talven siirtoajan päätyttyä: Chelsea 5,00, Juventus 6,00, PSG 9,00, AS Roma 11,00, Real Madrid 17,00, Inter Milan 21,00 ja Arsenal 34.00.

Lue myös: Real Madridin tähtipelaajalta tyly kommentti joukkuekavereista: ”Ovatko he riittävän hyviä tänne?”

Kommentoi Facebookissa