Eräänlainen ennätys tämäkin – 17-vuotiaana ajokortin saanut kolmannen kerran ajokieltoon vuoden sisällä

Ajokieltoon määrätyn 17-vuotiaan kuljettajan auton keula vaurioitui väistämisvelvollisuuden laiminlyönnin seurauksena.

Ajokieltoon määrätyn 17-vuotiaan kuljettajan auton keula vaurioitui väistämisvelvollisuuden laiminlyönnin seurauksena. (Kuva Poliisi)

Ensimmäinen ajokielto määrättiin alle kahden kuukauden sisällä kortin saamisesta.

AJOKIELTO Poliisi on määrännyt Itä-Suomessa asuvan nuoren miehen ajokieltoon jo kolmannen kerran vuoden sisällä. Mies määrättiin joulukuussa kolmannen kerran ajokieltoon vuonna 2020, sillä hän oli syyllistynyt toistuvasti liikenneturvallisuuden vaarantamisiin.

Mies aiheutti peltikolarin elokuussa, kun hän ei noudattanut kärkikolmiolla osoitettua väistämisvelvollisuutta kääntyessään vasemmalle. Tämän seurauksena hän ajoi toisen auton kylkeen. Kukaan ei loukkaantunut törmäyksessä, mutta molemmat autot vaurioituivat.

Juttuvinkki: Poikkeusluvalla kortin saanut 17-vuotias hurjasteli poliisin tutkaan – kyydissä alaikäisiä lapsia

Mies sai sakon myös liikenneturvallisuuden vaarantamisesta marraskuussa, sillä hänen kuljettamansa pakettiauton kyydissä oli yhteensä 12 henkilöä. Pakettiautoissa on paikat kahdelle matkustajalle ja lisäksi tavaratilassa olevilla istuimilla saa tilapäisesti kuljettaa kuutta henkilöä.

Mies sai ajo-oikeuden alle 18-vuotiaana ikäpoikkeusluvalla helmikuussa 2020. Ensimmäisen kerran hänelle määrättiin ajokielto huhtikuussa alle kahden kuukauden sisällä ajo-oikeuden saamisesta.

Ajokiellon syinä olivat syyllistyminen ylinopeusrikkomukseen sekä liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, sillä nuorukainen aiheutti vaaratilanteen menettäessään autonsa hallinnan voimakkaassa kiihdytyksessä. Tämän seurauksena auto ajautui vastaantulevan liikenteen kaistalle.

Juttuvinkki: Sateinen keli ei hillinnyt nuoria kaahareita – 17-vuotias autolla poliisin tutkaan jopa 217 km/h

Mies sai ajo-oikeutensa takaisin toukokuun lopulla, mutta määrättiin ajokieltoon jälleen syyskuussa ajettuaan kaarteisella tiellä poliisin tutkaan 111 km/h. Tiellä on 80 km/h nopeusrajoitus. Tieosuudella on myös sivuteiden liittymiä. Kuljettaja määrättiin ajokieltoon vakavaa piittaamattomuutta liikenneturvallisuutta kohtaan osoittaneesta teosta. Mies sai ajokorttinsa takaisin marraskuussa.

Lue myös: Nuoret miehet hurjastelivat jopa yli 200 km/h – myös poikkeusluvalla kortin saanut 17-vuotias ajokieltoon

Kommentoi Facebookissa