Erämaahan kadonneen pariskunnan naisen jäännökset löytyivät – kaukana menehtyneestä miehestään

Vartiolentolaivueen helikopterikin etsi viime syksynä erämaahan mystisesti kadonnutta pariskuntaa.

Vartiolentolaivueen helikopterikin etsi viime syksynä erämaahan mystisesti kadonnutta pariskuntaa. (Kuva Poliisi)

Kemihaaran erämaassa viime syksynä kadonneen naisen etsinnät saatiin päätökseen.

KADONNEET Poliisi etsi kuluvalla viikolla Rajavartiolaitoksen sekä Metsähallituksen erävalvonnan avustuksella Kemihaaran erämaa-alueelle viime syksynä kateisiin jäänyttä naista. Kemihaaran erämaa-alue rajoittuu pohjoisessa Urho Kekkosen kansallispuistoon ja idässä Kemijokeen ja sen sivuhaaroihin.

Kadonnut oli Oulusta kotoisin olleen iäkkään pariskunnan nainen. Viimeinen havainto pariskunnasta oli viime syyskuun puolivälissä retkeilyreitillä. Heidät oli metsäpolulla kohdannut mies, joka oli ohjeistanut eksyneen oloiset henkilöt oikeaan suuntaan ja reitille, jolta ei pitäisi eksyä.

Mies oli lainannut pariskunnalle retkeilyvälineitä ja oli sovittu, että pariskunta palauttaa välineet Kemihaaraan. Pariskunnan katoaminen tuli ilmi, kun mies kyseli lainattujen välineiden perään ja heidän käytössään ollut matkailuauto löytyi pysäköitynä ja tyhjänä Kemihaarassa pysäköintialueelta.

Lapin syksyinen luonto on kaunis, mutta pitkät välimatkat voivat yllättää tottumattoman retkeilijän.
Lapin syksyinen luonto on kaunis, mutta pitkät välimatkat voivat yllättää retkeilijän. (Kuva Fotolia)

Lapin rajavartioston mönkijäpartio ja Vartiolentolaivueen helikopteri etsivät kadonneita, myös poliisi ja rajavartiosto jatkoivat etsintää useiden partioiden ja koirien voimin.

Syyskuun lopussa kadonneen pariskunnan mies löydettiin kuolleena. Vainajan löysivät vapaaehtoiset etsijät noin puolen kilometrin päässä paikasta, josta aiemmin löytyi kadonneille kuuluneita vaatteita.

Nyt tehdyissä etsinnöissä löydettiin poliisin ruumiskoirilla ensin naiselle kuuluneita vaatteen kappaleita ja myöhemmin naisen jäänteitä sekä hänellä hallussaan ollutta omaisuutta. Naisen löytöpaikka oli paikalliset olosuhteet huomioiden varsin etäällä viime syksynä samalla reissulla olleesta ja menehtyneenä löydetystä miehestä sekä alueella kulkevista reiteistä.

Tutkintaa jatketaan normaalina kuolemansyyn tutkintana.

Lue myös: Seitsemänkymppinen pariskunta katosi Lapin erämaahan – koirat, partiot ja helikopteri etsivät

Kommentoi Facebookissa