Erikoinen yleisurheilukesä – MM- ja EM-kisat molemmat kuukauden sisään

Yleisurheilijat urakoivat kesällä 2022 MM- ja EM-kisat kuukauden sisään.

Yleisurheilijat urakoivat kesällä 2022 MM- ja EM-kisat kuukauden sisään. (Kuva AOP)

Yleisurheilun MM-kisat siirrettiin vuoteen 2022. EM-kisat järjestetään vain kolme viikkoa myöhemmin.

YLEISURHEILU Tokion olympiakisojen siirtäminen koronapandemian takia vuoteen 2021 on jyllännyt urheilun kansainvälistä arvokisakalenteria rajusti. Kansainvälinen Yleisurheiluliitto IAAF vahvisti keskiviikkona, että yleisurheilun MM-kisojakin siirretään vuodella.

MM-kisat oli tarkoitus järjestää Yhdysvalloissa Oregonin osavaltiossa sijaitsevassa Eugenessa kesällä 2021. Seuraavat yleisurheilun MM-kisat pidetään heinäkuussa 2022. Keskiviikkona ilmoitettiin, että kisat järjestetäänkin 15.–24. heinäkuuta vuonna 2022.

Kesälle 2022 on kansainvälistä yleisurheilua luvassa rutkasti, sillä kesällä MM-kisojen jälkeen järjestetään myös Kansanyhteisön kisat ja EM-kisat. Yleisurheilun MM-kisat tullaan järjestämään Münchenissä 11.-21. elokuuta.

Brittiurheilijat voivat yrittää saalistaa mitaleja kolmissa arvokisoissa. Ovathan Kansainyhteisön kisat Britannian imperiumiin kuuluneiden maiden urheilijoiden keskuudessa hyvin arvostettu tapahtuma.

Suomalaisurheilijat eivät sinänsä ole uudessa tilanteessa. Ovathan yleisurheilun EM-kisat ja olympialaiset järjestetty lyhyen ajan sisään myös 2012 ja 2016.

EM-kisoissa 2022 Suomen joukkue lienee ainakin tuplasti suurempi kuin MM-kisoissa. Mielenkiinnolla odotetaan, miten suomalaisurheilijat kuntohuippuaan ajoittavat. EM-kisoissahan on huomattavasti paremmat mahdollisuudet menestyä, eikä Suomella MM-kisoissa liene montaakaan mitalitoivoa mukana.

Kysymys kuuluu, miten penkkiurheilijat jaksavat arvokisaähkyä. Kaksien arvokisojen järjestäminen kuukauden sisään tekee arvokisoista inflaatiotapahtuman. Varsinkin EM-kisoista.

Seuraavat yleisurheilun EM-kisat olisi määrä järjestää tänä vuonna Pariisissa 26.-30. elokuuta. Koronapandemian takia kisojen järjestäminen on tietysti epävarmaa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Tokion olympialaisten uusi ajankohta selvillä

Kommentoi Facebookissa