Poliisi tehostaa maakuntarajan valvontaa – ”Monet kansalaiset haluaisivat viettää pääsiäistä Uudenmaan ulkopuolella”

Aktiivisella liikkuvalla valvonnalla katetaan myös pienempiä teitä.

Aktiivisella liikkuvalla valvonnalla katetaan myös pienempiä teitä. (Kuva AOP)

Poliisi valvoo liikennettä noin 40 tarkastuspisteellä ja liikkuvalla valvonnalla.

PÄÄSIÄINEN Poliisi tehostaa Uudenmaan maakuntarajan valvontaa pääsiäiseksi. Poliisi tulee valvomaan liikennettä Uudenmaan maakuntarajalla noin 40 tarkastuspisteellä ja liikkuvalla valvonnalla.

Tarkastuspisteet sijaitsevat kattavasti liikenneväylillä. Aktiivisella liikkuvalla valvonnalla katetaan myös pienempiä teitä. Lisäksi Uudenmaan maakuntarajan ylittäviä junia valvotaan.

Liikkumisrajoituksen aikana Uudenmaan maakuntarajan saa ylittää vain välttämättömästä syystä. Vapaa-ajan matkustaminen, eli esimerkiksi mökkimatka tai pääsiäisen juhlistaminen, eivät ole perusteltuja syitä. Poliisi tekee välttämättömyysarvion tapauskohtaisesti.

– On odotettavissa, että monet kansalaiset haluaisivat lähteä viettämään pääsiäistä Uudenmaan ulkopuolelle. Liikkumisrajoitus on voimassa 19. huhtikuuta asti, eivätkä juhlapyhät tee siihen poikkeusta. Tehostamme valvontaa, jotta liikkumisrajoituksen tavoite ei vaarantuisi eli koronavirustartunnat eivät leviäisi Uudeltamaalta muualle Suomeen, kertoo poliisipäällikkö Lasse Aapio Helsingin poliisilaitokselta.

Liikenteen sujuvoittamiseksi poliisi pyytää välttämättömällä asialla maakuntarajaa ylittäviä varautumaan siihen, että tarkastuspisteellä on esitettävä riittävä suullinen tai kirjallinen peruste tai syy liikkumiselle.

– Poliisipartiot valvovat maakuntarajan liikennettä pääsääntöisesti 14 tunnin vuoroissa, joihin sisältyy siirtyminen valvontapisteelle. Henkilöstö on pitänyt työvuoroja tarkoituksenmukaisina, sillä tällä järjestelyllä minimoidaan siirtymiin kuluva aika. Valvonnan ja päivittäistoiminnan sujumisesta kiitän sitoutunutta henkilöstöä, sanoo Aapio.

Hallituksen asettamaa liikkumisrajoituksen noudattamista valvoo Helsingin poliisilaitos yhteistyössä Itä-Uudenmaan, Länsi-Uudenmaan, Lounais-Suomen, Hämeen, Kaakkois-Suomen ja Sisä-Suomen poliisilaitosten kanssa. Poliisi saa valvontaan virka-apua Puolustusvoimilta ja Rajavartiolaitokselta.

Lue myös: Aggressiivinen mies ajoi läpi poliisin sulkupisteen ja piikkimaton – taltutettiin lopulta etälamauttimella

Kommentoi Facebookissa