Tokion olympialaisten uusi ajankohta selvillä

Olympiarenkaat Tokion olympiastadionin edessä

Olympiarenkaat Tokion olympiastadionin edessä. (Kuva AOP)

Tokion olympialaiset järjestetään heinä-elokuussa 2021.

OLYMPIALAISET Maanantaina vahvistettiin, että Tokion 2020 olympiakisojen uusi ajankohta on päätetty. Kisojen avajaiset on määrä järjestää 23. heinäkuuta 2021 ja kisat päättyvät 8. elokuuta.

Kisoja ei ole mahdollista järjestää tulevana kesänä koronaviruspandemian takia. Viime viikolla Kansainvälinen Olympiakomitea KOK vahvisti siirtävänsä kisoja japanilaisjärjestäjien pyynnöstä toisteltuaan sitä ennen mantraa, että kisat järjestettäisiin ajallaan.

Japanissa puhuttiin viime viikolla kisojen järjestämisestä keväällä 2021. Parhaaksi ratkaisuksi katsottiin lopulta kesäaikataulu vuotta alkuperäistä aikataulua myöhemmin.

Kisojen brändinä pysyy Tokyo 2020. Siitäkin huolimatta, vaikka kisat järjestetään vasta 2021.

Olympialaisten siirtäminen vuodella tuo haasteita lajiliitoille. Yleisurheilun MM-kisat Yhdysvaltain Oregonissa siirrettäneen vuoteen 2022.

Tokion kisojen kesäaikataulu varmistaa, että NBA-koripalloilijat osallistuvat olympialaisiin. Koripallon EM-turnauksen ympärillä on sen sijaan kysymysmerkkejä, koska EM-koris olisi tarkoitus pelata syyskuussa 2021.

Tokion olympialaisten jälkeen olympiatulen on määrä syttyä uudelleen vain kuuden kuukauden päästä. Pekingin talviolympialaiset järjestetään helmikuussa 2022.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: ”EM-kisojen siirtäminen auttaa Huuhkajia” – onko tälle väitteelle perusteita?

Kommentoi Facebookissa