Esapekka Lappi ja Jari-Matti Latvala nujersivat pahan putkensa – saattoi pelastaa uran jatkon

Esapekka Lappi ajoi Jyväskylässä toiseksi.

Esapekka Lappi ajoi Jyväskylässä toiseksi. (Kuva Aaro Nygård/ AKK Sports)

Jyväskylän palkintosijat saattoivat pelastaa Esapekka Lapin ja Jari-Matti Latvalan jatkon rallin MM-sarjassa.

RALLI Esapekka Lappi sijoittui parhaana suomalaiskuljettajana Neste Rallissa toiseksi. Eroa kisan voittaneeseen Ott Tänakiin kertyi 25,6 sekuntia.

Toiseksi ajanut Lappi oli syystäkin iloinen. Miehen ainut onnistuminen ennen kotikisaa tuli jo helmikuussa, kun Lappi ajoi Ruotsin rallissa toiseksi. Sama tulos irtosi myös kotikisasta, mikä sai pieksämäkeläisen riemuitsemaan aidosti saavutuksestaan.

– Voitolta tämä tuntuu. Olen tosi tyytyväinen viikonloppuuni, sillä oli nautinto ajaa Suomessa jälleen. Auto toimi ja kävi käteen, ja pystyimme haastamaan Toyotaa kunnolla. Olo on helpottunut, mutta tämä oli silti vain yksi kisa. Tälle pitää nyt saada jatkumoa, koska mahdollisuudet hyviin tuloksiin on jälleen olemassa, kun auto on tuollainen, Lappi jutteli.

Lapin uralle Jyväskylän kakkostila saattoi olla merkittävä. Kausi on ollut tuskaisa ja hänen jatkoaan Citroen-tallissa on pidetty epävarmana. Jyväskylän vakuuttava suoritus mahdollisesti pelasti hänen jatkonsa tehdaskuljettajana.

Kolmanneksi ajanut Jari-Matti Latvala hävisi Lapille vain 7,6 sekuntia ollen rallin kolmas. Kyse on Latvalan kauden ensimmäisestä palkintokorokesijoituksesta.

– Olen ajanut vuodesta 2008 ammatikseni, ja koskaan aiemmin ei ole podiumin saavuttaminen kestänyt kauden aikana näin kauaa. Paine ennen kisaa harteilla oli todella kova, Latvala myönsi.

Latvala ei aivan pystynyt vastaamaan tallikaverinsa Tänakin vauhtiin, mutta oli muutoin tasaisesti kärkikahinoissa jokaisella erikoiskokeella. Ainoastaan lauantaiaamuna aikaa tuhraantui rengasrikkoon ylimääräiset 15 sekuntia.

– Olimme vauhdillisesti mukana taistelussa. Toiseen rengasrikkoon ei olisi ollut varaa, eikä linjaa saanut päästää leveäksi, koska sitten ei olisi naurattanut. Nyt voin vihdoin hengittää, sillä tämä oli todella tärkeä tulos. Tässä on ajettu veitsi kurkulla sen suhteen, että onko töitä vai ei. Tiimille tämä oli myös tärkeä tulos, sillä saimme Hyundaita kiinni pisteissä. Uskon, että kyllä se nyt tästä lähtee kulkemaan, kun päästään tästä noidankehästä ulos.

Latvalan jatkoa Toyotalla on pidetty epävarmana. Jyväskylän tulos saattoi pelastaa myös hänen uransa.

Jyväskylän voittaja Ott Tänak todennäköisesti jatkaa Toyotalla. Jyväskylässä tunaroineen Kris Meeken paikan saattaa ottaa Kalle Rovanperä. Tosin Rovanperää kohtaan löytyy kiinnostusta kaikista talleista.

Teksti Miika Wuorela / Jyväskylä + Otto Palojärvi

Lue myös: Täyden potin Ott Tänak toi Jyväskylään virolaisjuhlat – Esapekka Lapille todella tärkeä onnistuminen

Kommentoi Facebookissa