Esapekka Lappi jättää Toyotan – haastaa Kalle Rovanperän Hyundain ratissa

Toyotan kuljettajat kaudella 2023 ovat Kalle Rovanperä, Elfyn Evans, Sebastien Ogier sekä Takamoto Katsuta. (Kuva Toyota Gazoo Racing)

Esapekka Lappi siirtyy rallin MM-sarjassa Toyotalta Hyundain palvelukseen.

RALLI Hyundain MM-rallitiimi vahvisti perjantaina odotetun uutisen. Päättyneellä kaudella valikoidun MM-ohjelman Toyotalla ajanut Esapekka Lappi, 31, siirtyy Hyundaille.

Lappi ajaa yhdessä Thierry Neuvillen kanssa täyden sarjan ensi kaudella. Dani Sordo ja Craig Breen vuorottelevat Hyundain kolmannessa autossa.

– Elämä on täynnä yllätyksiä. Mahdollisuus liittyä Hyundai Motorsportiin ja ajaa täysi WRC-ohjelma oli jotain, jota emme odottaneet, Lappi kommentoi Hyundain tiedotteessa.

Lappi ajoi päättyneellä kaudella seitsemän MM-osakilpailua Toyotalla.

– Tämä on todella unelma ja ainutlaatuinen mahdollisuus. Tiimi osoitti 2022, että se pystyy kehittämään autoa paljon kauden aikana ja sillä on mahdollisuus voittaa kaikilla pinnoilla. Sen perusteella mitä olen kuullut, kausi 2023 näyttää erittäin lupaavalta.

Lapille avautui tilaisuus kun Ott Tänak ilmoitti Katalonian MM-rallin jälkeen jättävänsä Hyundain tämän kauden jälkeen. Tänak tiettävästi ajautui tiimin kanssa erimielisyyksiin.

Neuville on iloinen uudesta tallikaveristaan.

– Esapekasta tulee hieno lisä tiimiimme ja olen varma, että hän tuo tärkeän näkökulman toimintaamme, Neuville sanoi.

Myös Jari-Matti Latvalan johtama Toyotan MM-rallitiimi julkisti kauden 2023 kuljettajakokoonpanonsa perjantaina. Yllätyksiä ei tullut.

Maailmanmestari Kalle Rovanperä ja Elfyn Evans ajavat Toyotan ykköstykkeinä. Kahdeksankertainen maailmanmestari Sebastien Ogier puolestaan jatkaa valikoidulla kisaohjelmalla.

Ogierin kanssa ensi kaudella Toyotan kolmannessa autossa vuorottelee tehdastiimiin nostettu Takamoto Katsuta. Hyviä otteita päättyneellä kaudella esittänyt Katsuta ottaa Lapilta vapautuneen paikan.

Toyota saavutti kaudella 2022 sekä kuljettajien, kartanlukijoiden että valmistajien mestaruudet.

– Kaikkien kolmen mestaruuden voittaminen kolmatta vuotta peräkkäin tulee olemaan iso haaste, mutta se on ehdottomasti ensi kauden tavoitteemme, Latvala alleviivaa tiedotteessa.

– On erittäin mukava toivottaa Takamoto tervetulleeksi ja jakamaan auto Sebastienin kanssa. Uskomme, että hänellä oli aika ottaa tämä askel: Takamoto oli kaudella 2022 WRC:n tasaisin kuljettaja, joten olemme varmoja, että hän voi tuoda hyviä pisteitä tiimille, Latvala jatkaa.

Rovanperä lähtee ensi kauteen hallitsevana maailmanmestarina.

– Kallella on uusi haaste edessään, mutta hän on erittäin motivoitunut ja rakastaa ajamista, Latvala kuittaa ne paljon puhutut paineet.

Rallin MM-sarja käynnistyy tammikuussa perinteikkäällä Monte Carlo -rallilla.

Teksti Kari Aho ja Otto Palojärvi

Lue myös: Japanin ralli fiasko Kalle Rovanperälle – Heikki Kovalainen yllätti

Kommentoi Facebookissa