Espanja palasi koripallon maailmanmestariksi – voitti kultaa puhtaalla pelillä

Espanja on miesten koripallon maailmanmestari 2019,

Espanja on miesten koripallon maailmanmestari 2019, (Kuva Fiba.Basketball)

Espanja voitti koripallon MM-finaalissa Argentiinan selvin lukemin 95-75.

KORIPALLO Espanja saavutti sunnuntaina Pekingissä historiansa toisen miesten koripallon maailmanmestaruutensa. Loppuottelussa Espanja tyrmäsi Argentiinan 95-75.

Argentiinan osalta jo finaalipaikka ylitti kaikki odotukset. Loppuottelussa joukkueen nälkä näytti olevan jo tyydytetty. Espanjaa vastaan argentiinalaisilla ei ollut mitään jakoa.

Pronssia voitti Ranska. Se kukisti pronssipelissä Australian 67-59.

Espanja voitti turnauksessa kaikki kahdeksan otteluaan. Kovimmille se joutui välierävaiheessa. Australia taipui Espanjalle toisen jatkoajan jälkeen 88-95.

Argentiina pudotti puolivälierissä jatkosta Serbian 97-87 ja välierissä Ranskan 80-66. Finaalipaikka oli paljon enemmän kuin Argentiinalta turnauksesta odotettiin.

MM-turnauksen suurin yllätys oli Yhdysvaltojen NBA-pelaajista kootun joukkueen romahtaminen. Välierissä amerikkalaiset hävisivät Ranskalle ja sijoitusottelussa Serbialle. Ottelussa sijasta seitsemän Yhdysvallat sentään voitti Puolan 87-74.

Yhdysvaltojen NBA-supertähdet kieltäytyivät MM-kisoista. Yhdysvallat sai jalkeille Kiinaan kyllä kovan ryhmän, mutta kansainvälisillä koripallosäännöillä pelatuissa otteluissa joukkue ei kyennyt hyödyntämään potentiaaliaan.

Espanja oli edellisen kerran voittanut MM-kultaa 2006. Silloin kisat pelattiin Aasiassa Japanin oltua tuolloin isäntämaana.

Espanjan edellisestä MM-kultajoukkueesta mukana oli tällä kerralla vielä Marc Gasol. Toronto Raptorsin NBA-seuraan siirtynyt 34-vuotias Gasol on voittanut urallaan nyt kaksi MM-kultaa, kaksi EM-kultaa sekä kaksi olympiahopeaa ja on Espanjan kansainvälisten turnausten kaikkien aikojen menestynein koripalloilija.

Espanjan MM-kultajoukkueessa pelasi neljä NBA-pelaajaa. Gasolin lisäksi mukana olivat Phoenix Sunsin Ricky Rubio, Charlotte Hornetsin Willy Hernangomez ja Denver Nuggetsin Juan Hernangomez. Espanja pystyi voittamaan kultaa ilman kaikkia parhaita pelaajiaankin.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Yhdysvaltojen NBA-joukkue ulos MM-koriksen välieristä – ei edes yllättänyt

Kommentoi Facebookissa