Jokerit taipui Pietarissa – kohupelaaja Jori Lehterä rankaisi onnekkaasti

Useampi KHL-joukkue järjestää kotiottelunsa kaudella 2019-20 kapeassa kaukalossa.

Useampi KHL-joukkue järjestää kotiottelunsa kaudella 2019-20 kapeassa kaukalossa. (Kuva Mikko Taipale / Jokerit)

Jori Lehterän onnekas maali ratkaisi SKA Pietarille 3-2 -voiton Jokereista.

JÄÄKIEKKO SKA Pietari otti KHL-liigan huippuottelussa sunnuntaina 3-2 -kotivoiton Jokereista. Voittomaalin SKA:lle viimeisteli huumekohussa ryvettynyt olympiamitalisti ja entinen NHL-pelaaja Jori Lehterä kolmannen erän lopussa.

Lehterä, joka viime keväänä sai Tampereen käräjäoikeudessa neljän kuukauden ehdollisen vankeustuomion huumausainerikoksesta, palasi viime kauden jälkeen KHL:ään pelattuaan viisi vuotta NHL:ssä. Jokerit-peli sytytti Lehterän.

– Ihan mukava oli pelata tuttuja jätkiä vastaan. Varsinkin Konnaa vastaan tänään painettiin monta aloitusta. Ihan hyvä fiilis. Mun eka KHL-peli Jokereita vastaan. Oli hyvä meininki. Täällä Pietarissa on muutenkin kiva pelata, Lehterä sanoi Viasatin tv-haastattelussa.

Maaliaan Lehterä ei kommentoinut sen erikoisemmin. Kyse oli onnekkaasta pompusta.

– Tommoinen onnenkantamoinen loppuun. Siihen oli hyvä lopettaa tää peli, hän sanoi.

Lehterällä näyttää kulkevan KHL:ssä hyvin. Hän on kuuteen otteluun nakuttanut neljä maalia ja kerännyt myös yhden syöttöpisteen.

Jokerit on pelannut tällä kaudella nyt kuusi ottelua. Niistä on tilillä kaksi voittoa ja neljä tappiota.

– Nyt on hyvä harjoitusviikko edessä, emmekä ilman näitä kokemuksia emme pysty kehittymään. Tietysti tulos oli nyt negatiivinen, kun ei saatu kuin kolme pistettä kuudesta tältä kiertueelta, kommentoi Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki seuransa nettisivuilla.

Seuraavaksi Jokereilla on edessään viisi lepopäivää. Seuraava peli on edessä ensi lauantaina Minskissä.

– Aikaa on. Kuusi peliä pelattu, analysoidaan ja jatketaan matkaa. Jatkamme yhdessä tekemistä, treenaamme hyvin ja olemme valmiita Minskissä, Marjamäki.

Jokereiden hyökkääjä Nicklas Jensen jätti sunnuntaina pelin kesken Pietarissa kolmannessa erässä. Hänen tilastaan saadaan lisätietoa ensi viikon aikana.

Jokerit on KHL:n läntisessä konferenssissa kahdeksantena. SKA nousi voitollaan konferenssin kakkospaikalle eron kärjessä olevaan Vitjaziin ollessa kaksi pistettä. Itäistä konferenssia johtaa Avtomobilist Jekaterinburg.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Liigan suurin pelaajabudjetti on HIFK:lla – kolmasosa Jokereiden summasta

Kommentoi Facebookissa