Etelä-Kiinan merellä hädässä ollut suomalaisperhe – ”Olemme kiitollisia selviytymisestä”

Vaarallinen purjehdusmatka on ohi, ja perhe on päässyt satamaan Filipiineillä.

Vaarallinen purjehdusmatka on ohi, ja perhe on päässyt satamaan Filippiineillä. (Kuvituskuva Fotolia)

Maihin päässyt perhe uskoo, että kokemus vahvisti heitä selviytymään vaikeuksista jatkossakin.

ONNETTOMUUS Viime viikkoina on jännityksellä seurattu Hong Kongissa asuneen suomalaisperheen vaarallista purjehdusreissua Etelä-Kiinan merellä. Nelihenkinen perhe oli matkalla avomerikelpoisella ja teräsrunkoisella 13-metrisellä purjeveneellä, kun he joutuivat myrskyn ja korkeiden aaltojen yllättämäksi.

Perhe sai kuitenkin yhteyden Turun meripelastuskeskukseen MRCC Turku, joka välitti heille tietoa. Purjeveneen pelättiin välillä jo kaatuvan, eikä alusta pystynyt ohjaamaan. Vaarana oli myös sen ajautuminen matalikolle, joka olisi rikkonut veneen. Merenkäynnin armoilla ajelehtinut venekunta pääsi lopulta purjehtimaan satamaa kohti, kun aallokko tyyntyi. Päivän Lehden artikkelin voit lukea tästä.

Nyt perhe on saanut maata jalkojensa alle. Alun perin viisipäiväinen purjehdusreissu venyi kaksi kertaa pitemmäksi. Tavoitteena oli aluksi purjehtia Taiwaniin, mutta he päätyivät lopulta suuntaamaan Filippiineille. Perhe kertoo kokemuksistaan blogissa Floating Finns, jonka tekstin Ahoy from the Philippines! voit lukea linkistä.

– Heittelehtiessämme kypärät päässä patjoilla vuoratussa hytissä, vannoimme myyvämme veneen heti kun pääsemme rantaan. Hyvien aterioiden ja lämpimän suihkun jälkeen kukaan ei onneksi ole enää sitä mieltä, he miettivät nyt turvassa.

Perhe toteaa olevansa kiitollinen selviytymisestään ja uskoo, että kokemus vahvisti heitä.

– Kun olet selviytynyt pahimmasta kokemuksestasi, tiedät että pystyt selviytymään sellaisesta jatkossakin.

Suomalaisperhe on kiitollinen kaikille avuntarjoajille sekä eri meripelastuskeskuksille. Ajatuksena on kirjoittaa koko tarina myöhemmin, mutta juuri nyt he keskittyvät korjailemaan pieniä rikki menneitä asioita purjeveneessä – ja hoitamaan itseään niin fyysisesti kuin henkisestikin.

Perheen rantautumisesta ja blogista kertoi ensimmäisenä MTV.

Kommentoi Facebookissa