Etsintäkuulutettu 20-vuotias pakeni poliisia laittomalla moottoripyörällä – nopeus jopa 200 km/h

Poliisi vapautti kuljettajan sen jälkeen, kun etsintäkuulutuksen edellyttämät toimet saatiin hoidettua.

Poliisi vapautti kuljettajan sen jälkeen, kun etsintäkuulutuksen edellyttämät toimet saatiin hoidettua. (Kuva AOP)

Kuljettaja ajoi huomattavaa ylinopeutta ja muun muassa liikenneympyrän läpi viheralueen yli.

PAKOMATKA Sunnuntai-iltana Heinolan keskustassa poliisin moottoripyöräpartio havaitsi moottoripyörän, johon oli kiinnitetty rekisterikilpi säännösten vastaisesti.

Poliisin yritettyä pysäyttää moottoripyöräilijän, kuljettaja lähti kiihdyttämään keskustasta pohjoisen suuntaan käyttäen huomattavaa ylinopeutta ja ajaen muun muassa liikenneympyrän läpi viheralueen yli. Seuraavan poliisimoottoripyörän nopeus oli 167 km/h ennen ajon siirtymistä moottoritielle ja kohti etelää.

Moottoritiellä sunnuntain paluuliikenteen seassa pakeneva pyörä ohitteli autoja vasemmalta ja piennarta käyttäen. Seuraavan poliisimoottoripyörän nopeus oli moottoritiellä 200 km/h. Pakeneva pyörä kääntyi Heinola E-liittymästä ja pysähtyi lopulta marketin pysäköintialueelle.

Kuljettaja oli noin 20-vuotias mies, jolla ei ollut ajo-oikeutta. Pyörään oli kiinnitetty kevytmoottoripyörän rekisterikilpi, vaikka pyörä oli 600-kuutioinen. Moottoripyörä oli liikennekäytöstä poistettu ja varusteiltaan säännösten vastainen.

Tapausta tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja ajoneuvorikkomuksena. Hurjastelija otettiin kiinni voimassa olevan etsintäkuulutuksen takia ja vapautettiin sen jälkeen, kun kuulutuksen edellyttämät toimet saatiin hoidettua.

Lue myös: Moottoripyörällä poliisia pakoon yli kahtasataa – pakenijan pyörä hajosi ja pysähtyi ohituskaistalla

Kommentoi Facebookissa