EU määräsi uusia pakotteita – rekat Venäjän tai Valko-Venäjän kilvissä käännytetään rajalla

Tulli käännyttää takaisin kaikki Venäjältä saapuvat kaupalliset tavarakuljetukset, jotka ovat Venäjän tai Valko-Venäjän kilvissä. (Kuvituskuva Fotolia)

Kaupallinen maantieliikenne Venäjältä päättyi yöllä Venäjän tai Valko-Venäjän rekisterikilvissä olevilta ajoneuvoilta.

PAKOTTEET EU:n on määrännyt uusia pakotteita Venäjälle ja Valko-Venäjälle Ukrainan sodan vuoksi. Pakotteet pysäyttävät kaiken maanteitse tulevan kaupallisen tavaraliikenteen Venäjän tai Valko-Venäjän rekisterikilvissä olevilta ajoneuvoilta. Pakotteet tulivat voimaan vuorokauden vaihtuessa 9.4.2022.

Euroopan Unioni on asettanut Venäjälle ja Valko-Venäjälle laajoja pakotteita Ukrainaan hyökkäämisen vuoksi. Tullin tehtäviin toimeenpanevana viranomaisena kuuluu yhdessä EU-tasolla sovittujen pakotteiden valvonta tavaraliikenteen osalta.

EU:n määräämien uusien pakotteiden mukaan kaikki kaupallinen maanteitse kulkeva tavaraliikenne Venäjältä loppui. Tämän jälkeen Tulli käännyttää takaisin kaikki Venäjältä saapuvat kaupalliset tavarakuljetukset, jotka ovat Venäjän tai Valko-Venäjän kilvissä.

Pakotteiden mukaan ei ole merkityksellistä, milloin kuljetus on lähtenyt liikkeelle. Suomesta tai muualta EU-alueelta lähtevät kuljetukset sallitaan siirtymäajan puitteissa.

Lue myös: Tulli aloitti esiselvityksiä pakotteiden alaisista kuljetuksista – taideteosten matka Venäjälle pysäytettiin

Kommentoi Facebookissa