Eurooppa-liiga lähellä – HJK pehmitti Tanskan liigan huippujoukkueen

Toni Koskela jatkaa HJK:n päävalmentajana kaudelle 2023 asti.

Toni Koskela jatkaa HJK:n päävalmentajana kaudelle 2023 asti. (Kuva HJK)

HJK voitti Eurooppa-liigan viimeisen karsintavaiheen ensimmäisessä ottelussa Silkeborgin 1-0. Toinen ottelu pelataan ensi viikolla Tanskassa.

JALKAPALLO HJK on yhden tasapelin päässä paikasta Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen. Torstaina Helsingissä HJK yllätti kaatamalla Eurooppa-liigan karsintaottelussa Tanskan liigan viime kauden pronssijoukkueen Silkeborg IF:n 1-0.

HJK:lla oli taktisella puolella ajatus vastustajaa edellä, eikä Silkeborg dominoinutkaan, vaikka sellaista odotettiin.

– Mun mielestäni meidän paras pallollinen peli europeleissä toistaiseksi. Paljon positiivista jäi tästä esityksestä, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

Toisen puoliajan alkupuolella HJK oli hieman vaikeuksissa. Se johtui vastustajan taktisista muutoksista.

– Ensimmäinen puoliaika oli aika tasainen. Tokan jakson alku oli vähän vaikeampi. Oltiin liian syvällä ja vastustaja tietysti vähän paransi omaa pelaamistaan ja laittoi laitakaistalle pari pelaajaa, jotka tekivät meille korkeammalla pysymisen vähän vaikeammaksi. Menetettiin vähän helppoja palloja siinä, Koskela sanoi.

Sitten Silkeborgin Andre Calisir sai punaisen kortin ja hallinta siirtyi HJK:lle. David Brownen upeasta laukauksesta syntyi voittomaali, mutta HJK olisi voinut tehdä enemmänkin maaleja. Tuomariston oudot ratkaisut puhuttivat.

– Lopussa tuomari rupesi antamaan vähän merkillisiä vapareita siinä. Se vähän tappoi ottelun lopun, kommentoi Koskela.

Browne esiintyi väkevästi. Hänen juoksuvoimansa oli Silkeborgille myrkkyä.

– David on erittäin tunnollinen pelaaja. Tekee tosi paljon hommia. Nopeus on hänen vahvuutensa. Oli aika selkeä, että hän pystyy pelaamaan wingbackina. Saadaan sillä nopeudella uhkaa linjan taakse, totesi Koskela.

– Tänään teki hienon maalin. Hän on säästänyt hienot maalinsa tärkeisiin paikkoihin, Koskela jatkoi.

Viime kaudella HJK pelasi europeleissään epätasaisesti Konferenssiliigassa. Koskela korostaa, ettei viime vuoden HJK:ta ja tämän vuoden HJK:ta kannata verrata.

– Ollaan työstetty niitä kehityskohteita. Paljon on joukkue muuttunut viime vuodesta. Lingman, Browne, Atom ja Tenho olivat viime vuonna runkopelaajia, jotka nyt ovat mukana. Paljon tullut kokemusta eri sarjoista. Ei ole niinkään kasvamista, vaan on tullut uusi tarina.

HJK:lle riittäisi Tanskassa tulevalla viikolla tasapelikin Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen. Tosin vieraskentällä haaste on kova.

– Kaiken puolin tyytyväisiä ollaan. Iso työ vielä vieraskentällä, että tästä mennään jatkoon. Negatiivisena juttuna on, että Tenho ja Radulovic ovat molemmat pelikiellossa, Koskela sanoi.

– Johdetaan 1-0, mutta ymmärrämme, että Silkeborg on hyvin vahva kotijoukkue. Iso askel vielä päästä jatkoon, mutta uskomme siihen, Koskela jatkoi.

Koskela odottaa, että Tanskassa tulee olemaan hyvin samantyyppinen ottelu kuin torstaina Helsingissä oli.

– Täytyy katsoa, tuleeko jotain uutta. Oletettavaa on, että pelin kuva on aika samanlainen. Aseet, joilla voidaan satuttaa vastustajaa, ovat samat. Tuskin tulee mitään merkittävämpiä muutoksia.

HJK:n kahdessa viimeisessä eurokotipelissä tunnelma on ollut hieno, kuten europelin arvolle kuuluu ollakin.

– Huikea tunnelma oli. Melkein täysi tupa ja mieletön fiilis. Näitä lisää, Koskela kiitteli.

Teksti Otto Palojärvi, Töölön stadion

Lue myös: HIFK:n tuska vain syvenee – kahdeksaan otteluun vain kaksi maalia

Kommentoi Facebookissa