Ferrari juhli kaksoisvoittoa – myös Valtteri Bottakselle upea tulos

Valtteri Bottas kilpailee 2022 Alfa Romeolla. (Kuva Sauber Group)

Charles Leclerc voitti Bahrainissa ajetun F1-kauden 2022 avauskilpailun. Valtteri Bottas sijoittui kuudenneksi, mikä ylitti odotukset.

FORMULA 1 Ferrari palasi Formula ykkösissä voittojen tielle kahden ja puolen vuoden tauon jälkeen, kun Charles Leclerc ajoi Maranellon korskealla orhillaan voittoon F1-kauden avauskilpailussa Bahrainin Sakhirissa. Carlos Sainz ajoi toiseksi ja varmisti Ferrarille kaksoisvoiton.

Kisan parhaasta kuskista ei ollut epäselvyyttä. Leclerc starttasi kisaan paalupaikalta. Hän johti kisaa käytännössä lähdöstä maaliin ja ajoi myös kilpailun nopeimman kierroksen.

Kisan loppu oli dramaattinen. Ensin Pierre Gaslyn Alpha Tauri -auto syttyi palamaan ja radalle kutsuttiin turva-auto. Kun turva-auto oli poistunut, hyytyi toisena ajaneen Max Verstappenin Red Bull. Verstappen, hallitseva maailmanmestari, joutui ajamaan varikolle keskeyttämään.

Kisaviikonloppuun suurimpana suosikkina lähtenyt Verstappen ei ajamalla kyennyt haastamaan Leclercia voitosta. Sainzin hän piti takanaan, kunnes tekniikka petti.

Myös Verstappenin tallikaverilla Sergio Perezillä oli teknisiä ongelmia lopussa. Hän pyörähti ja putosi pistesijoilta. Perezin ongelmat nostivat Mercedeksen Lewis Hamiltonin kolmanneksi, Mercedeksen George Russellin neljänneksi ja kisan suurimman yllättäjän Haasin Kevin Magnussenin viidenneksi.

Kuudennesta ruudusta startannut Alfa Romeon suomalaiskuski Valtteri Bottas sai surkean startin ja putosi kauas pistesijoilta. Kisan edetessä Bottas paransi hieman asemiaan, mutta turva-auto sekä Red Bullin tekniset ongelmat auttoivat häntä huomattavasti. Bottas ajoikin maaliin peräti kuudentena.

Alfa Romeolle kisa oli muutenkin upea. Bottaksen kiinalainen tallikaveri Zhou Guanyu oli maalissa kymmenes ja otti pisteen heti ensimmäisessä F1-kilpailussaan.

Bottas ei saanut jatkopestiä enää Mercedekseltä, joten hän joutui siirtymään Alfa Romeolle. Menestysodotukset eivät olleet korkealla, mutta Bahrainissa Alfa Romeolla kulki paljon paremmin kuin ennakoitiin. Ferrarin uudessa voimayksikössä on potkua, kuten Ferrarin ja Alfa Romeon menestys Bahrainissa osoittaa.

F1-kausi jatkuu heti ensi viikonloppuna. Silloin kilpaillaan Saudi-Arabiassa Jeddan katuradalla.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Valtteri Bottas loisti aika-ajoissa – ylitti kaikki odotukset

Kommentoi Facebookissa