Ferrari Roma palauttaa klassisen muotoilun kunniaan – palkittiin jo vuoden kauneimpana autona

Car Design Award 2020 -palkinnon voittaneen Ferrari Roman muodoissa on vaikutteita 1950- ja 1960 -lukujen designista.

Car Design Award 2020 -palkinnon voittaneen Ferrari Roman muodoissa on vaikutteita 1950- ja 1960 -lukujen designista. (Kuva Ferrari)

Muoto edustaa Ferrarin tulkintaa Rooman nostalgisen huolettomasta elämäntyylistä.

AUTOT Luksus- ja superautojen maahantuoja Luxury Collection tuo Suomeen legendaarisen italialaisen automerkin uutuuden Ferrari Roman. Ferrari Roma palkittiin jo arvostetulla Car Design Award -voitolla vuoden 2020 kauneimpana autona.

Ferrari Roma on Maranellon uusi 2+2 -paikkainen coupé, jossa ajokokemuksen takaavat hienostunut ja ajaton muotoilu, riittävä teho sekä käyttöauton ketteryys. Autouutuuden muoto edustaa Ferrarin tulkintaa 1950- ja 60-luvun Rooman huolettomasta elämäntyylistä, josta se on saanut itseään hyvin kuvaavan nimensä.

Ferrari Roman ilmeelle on ominaista puhdas, symbioottinen muoto. Auton harmoniset mittasuhteet sekä tasapainoiset sisätilat muistuttavat myös Ferrarin etumoottorisesta Gran Turismo -perinteestä, josta Ferrari Romaa inspiroinut legendaarinen 250 GT Berlinetta Lusso on ikonisin esimerkki. Roman tyylikkään pyöreät linjat säilyttävät myös kaikkia Ferrareita yhdistävän urheilullisuuden.

Ferrari Roma nojaa vahvasti 60-luvun nostalgiaan ja auto henkii Italian pääkaupungin tuon ajan huoletonta ja nautiskelevaa elämäntapaa.
Ferrari Roma nojaa vahvasti 60-luvun nostalgiaan ja auto henkii Italian pääkaupungin tuon ajan huoletonta ja nautiskelevaa elämäntapaa. (Kuva Ferrari)

– Ferrari palaa Romalla klassiseen muotoiluun ja tuo sen ihan uudelle tasolle. Tästä osoituksena auto palkittiin lokakuun lopulla autoalan arvostetuimmassa kauneuskilpailussa Car Design Awardsissa vuoden kauneimpana autona, kertoo Luxury Collectionin Ferrari-johtaja Esa Schroderus.

Ferrarin suunnittelutiimi on tehnyt pääsuunnittelijansa, arkkitehti Flavio Manzonin johdolla Roman muotoilussa Schroderuksen mukaan aivan uskomatonta työtä. Auto tulkitsee perinteisen Gran Turismo -auton klassiset linjat 2020-luvulle heijastettuna.

– Ferrari Romassa on aidolle GT-autolle ominaisesti hyvä matkustusmukavuus pitkilläkin matkoillakin ja auton tavaratilaan mahtuu myös harrastusvälineitä. Roma ei ole myöskään pelkkä kesäauto, vaan sillä on miellyttävä ajaa myös suomalaisissa talviolosuhteissa.

Reilu kymmenen vuotta sitten perustettu lempääläinen Luxury Collection on Suomen suurin luksus- ja urheiluautojen maahantuoja ja valtuutettu Ferrari-huolto. Yhtiö myi Suomessa viime vuonna 65 uutta superautoa, joista 50 Ferraria.

Lue myös: Kimi Räikkönen vietti Formula ykkösten 20-vuotispäiväänsä päihittämällä Ferrarin

Ferrari Roma

Moottori: 90° V8, turboahdettu

Iskutilavuus 3855cc

Teho: 456 kW (620 hv) /5750–7500 rpm

Vääntö: 760 Nm/3000–5750

Paino: 1472 kg

Huippunopeus: 320 km/h

0–100 km/h: 3,4s

Hinta: 332.840 euroa* + lisävarusteet

* sis. alv. 39.988 euroa ja autoveroa 126.241 euroa

Taxfree: 166.611 euroa

Kommentoi Facebookissa